کد خبر:87387
پ
اشتغال پایدار روستایی
معاون وزیر تعاون اعلام کرد:

عقب بودن سیستان و بلوچستان در جذب تسهیلات اشتغال پایدار روستایی

معاون وزیر تعاون از عقب بودن سیستان و بلوچستان در جذب تسهیلات اشتغال پایدار روستایی با وجود داشتن رتبه نخست در تخصیص سهمیه طرح مربوطه خبر داد.

معاون وزیر تعاون از عقب بودن سیستان و بلوچستان در جذب تسهیلات اشتغال پایدار روستایی با وجود داشتن رتبه نخست در تخصیص سهمیه طرح مربوطه خبر داد.

 

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و خبری روستا و عشایر ایران، سید حمید کلانتری روز چهارشنبه ۲۰ تیر ماه در کارگروه تخصصی اشتغال سیستان و بلوچستان اظهار داشت:

با تاکید وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با هدف حمایت ویژه و افزایش جذب تسهیلات اشتغال روستایی در این استان در قالب هیات ۱۲ نفره متشکل از مدیران و نمایندگان بانک‌ها و دستگاه‌های اجرایی مرتبط با محوریت شورای عالی اشتغال از ۲ روز گذشته وارد این استان شدیم.

 

*** اختصاص ۶۵۰ میلیارد تومان به روستاهای سیستان و بلوچستان در طرح اشتغال پایدار روستایی

 

کلانتری افزود:

بازدید و گفت و گوهای بسیار خوبی با مدیران بانک‌های عامل، دستگاه‌های اجرایی و تعاون‌گران سیستان و بلوچستان انجام شد که مهم‌ترین نتایج این سفر افزایش سطح انعقاد قرارداد در بانک‌های استان در چند روز اخیر بوده است و امیدواریم این روند با سرعت بیشتری ادامه یابد.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد:

۱۲ هزار میلیارد تومان به طرح اشتغال پایدار روستایی و عشایری کشور تخصیص داده شده که از این میزان اعتبار، ۶۵۰ میلیارد تومان وام قرض‌الحسنه به روستاهای مرزی و محروم سیستان و بلوچستان اختصاص یافته است.
کلانتری تاکید کرد:

سیستان و بلوچستان با وجود داشتن رتبه نخست در تخصیص اعتبارات طرح اشتغال پایدار روستایی و عشایری، متاسفانه در جذب این تسهیلات نسبت به استان‌های دیگر عقب‌تر است که باید با افزایش همکاری بانک‌های عامل و دستگاه‌های اجرایی این فاصله کم شود.

کلانتری افزود:

بانک‌های عامل سیستان و بلوچستان باید فعال‌تر شوند و در جذب منابع شان موانع اداری را کاهش دهند، دستگاه‌های اجرایی در دادن استعلامات سریعتر عمل کنند و هماهنگی بیشتری میان دبیرخانه کارگروه اشتغال استان و اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در رابطه با اجرای این طرح برقرار شود.

 

***  بیش از ۵۰ درصد جمعیت سیستان و بلوچستان را روستاییان و عشایر تشکیل می‌دهند

 

به گفته وی سازمان مدیریت و برنامه ریزی، جهاد کشاورزی و صنعت و معدن و تجارت در کنار اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به عنوان مجموعه های دخیل در اشتغال باید با همکاری فرمانداری‌های شهرستان‌های استان با برنامه‌ریزی مناسب حرکت موثری در جذب تسهیلات ارزان قیمت اشتغالزایی روستایی تا پایان مهلت آن (شهریورماه) داشته باشند.

کلانتری اظهار داشت:

در سطح ملی استقبال از این طرح خوب بود و در مجموع بیش از ۵۰ درصد اعتبار تخصیص یافته معادل ۶ هزار میلیارد تومان عملیاتی و درخواست برای ۶ هزار میلیارد تومان بعدی هم ارائه شده است.

وی تصریح کرد:

تا کنون بیش از ۲ هزار میلیارد تومان در سراسر کشور این تسهیلات به صورت قرارداد امضا و پرداخت شده است.

استاندار سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت:

برنامه‌ریزی شده تا آگاهی لازم برای استفاده از تسهیلات این طرح به عنوان یک فرصت مناسب در مسیر بهره‌وری از ظرفیت‌های شهرستان‌ها با هدف توسعه اشتغالزایی به روستاییان و عشایر ارائه شود.

سید دانیال محبی افزود:

با توجه به اینکه بیش از ۵۰ درصد جمعیت سیستان و بلوچستان را روستاییان و عشایر تشکیل می‌دهند باید زمینه استفاده بهینه آنان از تسهیلات مختلف اشتغالزایی فراهم شود.

وی اظهار داشت:

دستگاه‌های اجرایی باید با همکاری فرمانداری‌ها در شهرستان‌های مختلف از جمله ایرانشهر و چابهار با هدف افزایش سطح استقبال روستاییان و عشایر به عنوان جامعه هدف در اجرای این طرح نشست‌های مختلفی را برگزار کنند تا در فرصت باقی مانده زمینه جذب بیشتر تسهیلات فراهم شود.

 

*** درخواست چهار هزار و ۶۹۶ طرح اشتغال پایدار روستایی و عشایری از سیستان و بلوچستان

 

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت:

از مجموع ۶۵۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیصی در قالب طرح اشتغال پایدار روستایی و عشایری به این استان تا کنون ۴۷۰ میلیارد تومان تخصیص یافته است.

مهرداد جهاندیده افزود:

۵۰ درصد این اعتبارات در اختیار بانک کشاورزی و ۵۰ درصد باقی مانده در اختیار پست بانک، بانک توسعه تعاون و صندوق کارآفرین امید سیستان و بلوچستان قرار گرفته است.

وی اظهار داشت:

درخواست چهار هزار و ۶۹۶ طرح اشتغال پایدار روستایی و عشایری از سیستان و بلوچستان در سامانه کارا ثبت شده که بیشترین آن از زابل و کمترین قصرقند بوده است.

جهاندیده تصریح کرد:

۵۰۵ طرح اشتغال پایدار روستایی و عشایری به بانک‌های عامل سیستان و بلوچستان معرفی شده که ۱۶۶ مورد برگشت خورده و ۳۳۹ طرح نیز در دست بررسی بانک‌ها قرار دارد.

وی افزود:

تاکنون ۳۱ میلیارد تومان تسهیلات در قالب این طرح در استان میان متقاضی و بانک‌های عامل انعقاد قرارداد شده است.


به گزارش خبرگزاری روستا، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان تاکید کرد:

با توجه به تاکیدات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و استاندار سیستان و بلوچستان باید در ۲ ماه باقی مانده تا زمان اتمام فرصت استفاده از طرح اشتغال پایدار روستایی و عشایری زمینه افزایش جذب این تسهیلات در استان فراهم شود.

 

 

انتهای پیام///

منبع
ایرنا
ارسال دیدگاه