کد خبر:97230
پ
تعاون روستایی
توسط تعاون روستایی ایران؛

نظام صنفی کشاورزی با مدل اتاق اصناف تشکیل می‌شود

مدیرکل دفتر ساماندهی صنوف و تشکل‌های مردم نهاد سازمان مرکز تعاون روستایی ایران از تشکیل نظام صنفی کشاورزی با مدل اتاق اصناف خبر داد.

مدیرکل دفتر ساماندهی صنوف و تشکل‌های مردم نهاد سازمان مرکز تعاون روستایی ایران از تشکیل نظام صنفی کشاورزی با مدل اتاق اصناف خبر داد.

 

*** ساختار نظام صنفی کشاورزی همانند نظام صنفی کشور

 

به گزارش خبرگزاری روستا، مدیرکل دفتر ساماندهی صنوف و تشکل‌های مردم نهاد سازمان مرکز تعاون روستایی ایران در جلسه بررسی مسائل و مشکلات فعالیت‌های نظام‌های صنفی و خبرگان کشاورزی استان زنجان اظهار کرد:

ساختار نظام صنفی کشاورزی همانند نظام صنفی کشور است که تشکیل اتحادیه‌هایی هفتگانه و اتاق اصناف در شهرستان‌ها را به دنبال دارد و در نهایت اتاق اصناف ایران در بخش کشاورزی تشکیل خواهد شد.

حسین عسگری یادآوری کرد: با تشکیل نظام صنفی کشاورزی تعداد افرادی که در هر اتحادیه شرکت دارند یک نماینده از سوی خود به اتاق اصناف شهرستان می فرستند.

مدیرکل دفتر ساماندهی صنوف و تشکل‌های مردم نهاد سازمان مرکز تعاون روستایی ایران گفت:

هفت اتحادیه شامل زراعت، باغبانی، شیلات و امور دام، صنایع تبدیلی – تکمیلی، منابع طبیعی و غیره در ذیل نظام صنفی شهرستان‌ها تشکیل و اتاق اصناف شهرستان شکل می‌گیرد.

 

*** تولید قراردادی یا سفارشی محصولات کشاورزی

 

عسگری با اشاره به تشکیل نظام صنفی کشاورزی ، به تولید قراردادی یا سفارشی محصولات کشاورزی تاکید کرد و ادامه داد: در این روش کشاورزسفارش تولید را از مصرف کننده می گیرد که این مصرف کننده می تواند کارخانه‌ها یا کارگاه‌هایی برای فرآوری هر نوع محصول کشاورزی باشد.

مدیرکل دفتر ساماندهی صنوف و تشکل‌های مردم نهاد سازمان مرکز تعاون روستایی ایران گفت:

آیین نامه نظام صنفی کشاورزی در خرداد ۹۷ به تصویب کمیسیون لوایح رسید و مهر امسال نیز برای تصویب به دفتر هیئت دولت ارسال شده که مدل آن به اتاق اصناف خواهد شد.

عسگری با اشاره به تشکیل نظام صنفی کشاورزی خاطرنشان کرد: در این روش تولید تولید کننده می‌تواند در آمد خود را کسب کند و از طرفی نیز تضمینی برای خرید محصول کشاورزی خواهد داشت.

 

*** ساماندهی صنوف و تشکل‌های مردم نهاد سازمان مرکز تعاون روستایی ایران

 

مدیرکل دفتر ساماندهی صنوف و تشکل‌های مردم نهاد سازمان مرکز تعاون روستایی ایران با اشاره به تشکیل نظام صنفی کشاورزی گفت:

در حال حاضر بسیاری از محصولات کشاورزی از جمله سیب زمینی و گوجه فرنگی در برخی از استان‌ها به صورت سفارشی تولید می‌شود.

عسگری خاطرنشان کرد: زنجیره فدراسیون صنایع غذایی – تبدیلی، حلقه ای کشوری است و یکی از تشکل هایی به شمار می رود که توسط سازمان تعاون روستایی ایجاد و فعال شده که تکمیل کننده زنجیره تولیدات بخش کشاورزی است، آن را فرآوری می کند.

وی با اشاره به تشکیل نظام صنفی کشاورزی یادآوری کرد: در فرایند تولید کارخانه‌ای که مقدار و نوع محصول را به کشاورز سفارش می‌دهد می‌تواند بر اساس قرارداد و توافق مقداری از هزینه‌ها را ابتدا پرداخت و یا حتی می‌تواند در تامین بذرمورد نظر خود نیز به کشاورز کمک کند.

مدیرکل دفتر ساماندهی صنوف و تشکل‌های مردم نهاد سازمان مرکز تعاون روستایی ایران گفت:

در این نوع تولید کشاورز و مصرف کننده نیز می‌توانند در برابر حوادث احتمالی از جمله سرمازدگی و دیگر موارد بیمه شوند تا هر ۲ متضرر نشوند.

 

*** ایجاد نظام‌ صنفی بخش کشاورزی زنجیره‌های تولید تا مصرف

 

عسگری با اشاره به تشکیل نظام صنفی کشاورزی افزود: باید نظام‌ صنفی بخش کشاورزی زنجیره‌های تولید تا مصرف را طراحی و ایجاد شود و نظام صنفی خبرگان نیز الگوی کشت تعریف و تنظیم شده‌ای را ارائه دهند به طوری که محصولی کشت شود که روی دست کشاورز نماند.

وی تاکید کرد: نظام صنفی کشاورزی در استان‌ها باید پویا و فعال باشند تا بتوانند کرسی‌هایی را در جلسات شورای عالی داشته باشند تا بتوانند از حق و حقوق این بخش دفاع و مشکلات و موارد را مطرح کنند.

مدیرکل دفتر ساماندهی صنوف و تشکل‌های مردم نهاد سازمان مرکز تعاون روستایی ایران با اشاره به تشکیل نظام صنفی کشاورزی تاکید کرد:

پروانه نظام صنفی کشاورزی همچون سایر پروانه‌های صنفی در همه دستگاه‌های اجرایی مورد تایید است تا جایی که کشاورزی دارای این پروانه باشد می‌تواند تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان ضمانت بانکی نیز داشته باشد.

عسگری با بیان اینکه با راه‌اندازی بارانداز در شهرستان خرمدره و پوشش ابهر برای صادارت محصولات کشاورزی مشکلی وجود ندارد، اظهار داشت:

در این باره نیز می‌توانیم امکانات مورد نیاز را در اختیار قرار دهیم.

 

 

*** ظرفیت‌های مطلوب استان‌ها

 

مدیرعامل سازمان تعاون روستایی با اشاره به تشکیل نظام صنفی کشاورزی در ادامه این جلسه افزود: در استان ظرفیت‌های مطلوبی داریم و هر یک از نظارم‌های صنفی که خواستار شرکت در جلسات استانی و داشته باشند مشکلی وجود ندارد و می‌توانیم یک کرسی در جلسات برای این نظام‌ها داشته باشیم.

محمودنوری با بیان اینکه سازمان تعاون روستایی کشور این سازمان در استان زنجان را به لحاظ نرم افزاری پوشش کامل قرار دهد، اظهار داشت:

به دنبال تشکیل اتاق اصناف کشاورزی در این استان هستیم تا به سمت تخصصی تر این موضوع منطقه شمالغرب کشور حرکت کنیم.

 

به گزارش خبرگزاری روستا، در این جلسه با حضور همه اعضای صنفی کشاورزی استان زنجان تشکیل شده بود که در این جلسه نبود کارکرد مهم پروانه کشاورزی، نبود بیمه توسط کارفرما، عدم حضور در جلسات شورای اداری استان و شهرستان‌ها و نبود بارانداز برای صادارت محصولات کشاورزی را از مهمترین مشکلات پیش رو برشمردند.

 

انتهای پیام///

منبع
خبرگزاری روستا
ارسال دیدگاه