کد خبر:95409
پ
مواد غذایی

بهترین مواد غذایی برای مقابله با سرطان

مواد غذایی مصرفی ما حاوی بلوک‌های سازنده سلول‌ها، بافت‌ها و اندام‌های بدن هستند، در صورت ابتلا به یک بیماری باید مصرف برخی مواد غذایی مغذی را افزایش دهیم و سرطان نیز از این قاعده مستثنی نیست.

مواد غذایی مصرفی ما حاوی بلوک‌های سازنده سلول‌ها، بافت‌ها و اندام‌های بدن هستند، در صورت ابتلا به یک بیماری باید مصرف برخی مواد غذایی مغذی را افزایش دهیم و سرطان نیز از این قاعده مستثنی نیست.

 

 

به گزارش خبرگزاری روستا، طبیعت مواد غذایی مختلفی که سرشار از ترکیبات ضد سرطان بوده و توانایی آن‌ها در مبارزه با این بیماری ثابت شده است را ارائه می‌کند.

در ادامه با برخی از بهترین نمونه‌ها در این زمینه بیشتر آشنا می‌شویم.

به خاطر داشته باشید که محصولات ارگانیک را انتخاب کنید زیرا آفت کش‌هایی که برای رشد مواد غذایی استفاده می‌شوند ممکن است تلاش‌های شما را کم اثر کنند.

 

*** سیب توانایی در مبارزه با سرطان ریه

 

سیب نه تنها یک میان وعده و دسر خوب محسوب می‌شود، بلکه توانایی خود در مبارزه با سرطان‌ های ریه و پروستات را نیز نشان داده است.

بنا بر مطالعه‌ای که در نشریه Precision Oncology منتشر شد، پژوهشگران دریافتند ترکیباتی در سیب، زنجبیل و انگور وجود دارند که در کنار هم از قدرت گرسنه نگه داشتن و کوچک کردن تومورهای پروستات برخوردار هستند.

سیب حاوی ترکیبی ضد سرطان به نام اسید اورسولیک است که در پوست این میوه یافت می‌شود، از این رو، مصرف سیب با پوست توصیه شده است.

 

 

 

*** چغندر

 

چغندر سرشار از آنتی اکسیدان‌هایی مانند ویتامین های C و E و همچنین اسید آلفا لیپوئیک است که همه آن‌ها به مقابله با رادیکال‌های آزاد مضر پیش از این که سرطانی شوند، کمک می‌کنند.

اسید آلفا لیپوئیک آنتی اکسیدانی قوی محسوب شده که ممکن است از فعال شدن ژنی که در رشد سلول‌های سرطان نقش دارد، پیشگیری کند.

 

 

 

*** آجیل برزیلی

 

آجیل برزیلی سرشار از سلنیوم است که یک ماده معدنی با توانایی مبارزه با سرطان،محسوب می‌شود.

درمان کمبود سلنیوم اهمیت دارد زیرا خطر ابتلا به سرطان را کاهش داده و به تقویت سیستم ایمنی برای مقابله با سرطان کمک می‌کند.

سطوح کم سلنیوم با افزایش خطر ابتلا به برخی انواع سرطان، مانند سرطان پستان پیوند خورده است.

 

 

 

*** بروکلی

 

 

بروکلی یک نیروگاه ضدسرطان است، این ماده غذایی حاوی ویتامین های A، B2، B6، C، K، فولات، منگنز، پتاسیم، منیزیم است که همگی برای حفظ سلامت و قدرت سیستم ایمنی و مبارزه با سرطان ضروری هستند.

بروکلی حاوی سولفورفان و ایندل‌ها نیز است که ویژگی های ضد سرطانی آن را هر چه بیشتر تقویت می‌کنند.

 

 

 

*** جوانه‌های بروکسل

 

 

بنابر مطالعه‌ای که در نشریه Immunity منتشر شد، پژوهشگران دریافتند که مصرف مقدار زیاد سبزیجات چلیپایی مانند جوانه‌های بروکسل خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد.

 

 

*** کلم

 

 

ترکیباتی که طی متابولیز شدن سبزیجات چلیپایی، از جمله کلم، شکل می‌گیرند می‌توانند رشد تومورهای سرطانی را متوقف کرده و از تشکیل آن‌ها نیز پیشگیری کنند.

سبزیجات چلیپایی ماده‌ای به نام گیرنده آریل هیدروکربن (AhR) در بدن را تحریک می‌کنند که از روده‌ها در برابر التهاب، اغلب یک پیش‌ساز برای سرطان است و خود سرطان، محافظت می‌کند.

 

 

 

 

*** گل کلم

 

 

گل کلم سرشار از ویتامین C، پتاسیم، فیبر و بسیاری ویتامین‌ها و مواد معدنی دیگر است که آن را به یکی از اجزا ضروری در هر رژیم غذایی مبارزه با سرطان تبدیل می‌کند.

همانند بروکلی، گل کلم نیز حاوی سولفورفان است که یک ترکیب ضدسرطان قوی محسوب می‌شود.

 

 

 

*** بذر کتان و روغن بذر کتانچ

 

اسیدهای چرب امگا۳ موجود در بذر کتان، روغن بذر کتان، گردوی خام و دانه‌های چیا به کاهش پروستاگلاندین‌ها و التهاب کمک می‌کنند که خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد.

 

 

 

 

*** زنجبیل

 

زنجبیل از ویژگی‌های ضد سرطان و تخریب کننده تومور چشمگیری برخوردار است.

قدرت ضد سرطان، زنجبیل به واسطه ترکیبات طبیعی موجود در آن شامل جینجرول، پارادول، شوگائول، و زرومبون است.

پژوهشی که در نشریه Journal of Preventive Medicine منتشر شد، نشان داد که زنجبیل ممکن است به درمان سرطان‌های پستان، کلورکتال، معده، کبد، پروستات و پوست کمک کند.

 

 

 

*** چای سبز

 

چای سبز حاوی مواد ضد سرطان به نام اپی‌گالوکاتچین گالات (ECGC) است که با رادیکال‌های آزاد مبارزه می‌کنند.

با تخریب رادیکال‌های آزاد پیش از این که سرطانی شوند، این ترکیبات طبیعی به محافظت از سلول‌ها و کاهش آسیب پذیری آن‌ها به بیماری کمک می‌کنند.

مطالعه‌ای که در نشریه Experimental Cell Research منتشر شد، نشان داد که اپی‌گالوکاتچین گالات متابولیسم سلول سرطانی در تومورهای پستان را مهار می‌کند.

 

 

 

*** زیتون و روغن زیتون

 

بنابر مطالعه‌ای که در نشریه Journal of Molecular Biology منتشر شد، اسید اولئیک که در زیتون و روغن زیتون یافت می‌شود ممکن است به پیشگیری از سرطان مغز کمک کند.

البته پیش از نتیجه گیری قطعی باید پژوهش‌های بیشتری در این زمینه صورت بگیرد.

با این وجود، روغن زیتون فواید سلامت مختلفی را ارائه می‌کند و  افزودن آن به رژیم غذایی مفید خواهد بود.

 

 

 

*** ارگانو

 

اگرچه ارگانو کمتر به عنوان یک ماده غذایی ضد سرطان در نظر گرفته می‌شود، اما مطالعه‌ای که در نشریه Journal of Medicinal Food منتشر شد، نشان داد که ترکیبی به نام ۴-تریپنئول که در ارگانو یافت می‌شود، در جلوگیری از گسترش سرطان موثر عمل می‌کند.

 

 

 

*** جعفری

 

جعفری از ویژگی‌های ضد سرطان سود می‌برد، از این رو، افزودن آن به رژیم غذایی ایده خوبی است.

بنابر مطالعه‌ای که در نشریه Journal of the Science of Food and Agriculture منتشر شد، جعفری رادیکال‌های ازاد را از بین می‌برد، از DNA در برابر آسیبی که می‌تواند به سرطان منجر شود، محافظت می‌کند ، و تکثیر و مهاجرت سلول‌های سرطانی در بدن را مهار می‌کند.

 

 

*** سالاد سبز

 

سبزیجات برگدار که در سالادها استفاده می‌شوند تقریبا برای هر چیزی در بدن انسان، از جمله مبارزه با سرطان، مفید هستند.

آن‌ها نیروگاه‌هایی مغذی هستند، از این رو، افزودن سبزیجاتی مانند اسفناج، برگ چغندر، کولارد و کاهو به رژیم غذایی روزانه ایده خوبی است.

از جمله مواد مغذی ضد سرطان موجود در سبزیجات برگدار می‌توان به آلفا کاروتن، اسید آلفا لیپوئیک، بتا کاروتن، لوتئین، زیزانتین اشاره کرد.

 

 

 

*** توت فرنگی

 

توت فرنگی نه تنها میوه‌ای خوشمزه است، بلکه پژوهشی که در نشریهJournal of Investigative Dermatology منتشر شد، نشان داد که ترکیبی به نام فیستین موجود در توت فرنگی به مبارزه با ملانوما کمک می‌کند.

ملانوما نوعی سرطان پوست است که در رنگدانه‌های پوست شکل می‌گیرد، اما می تواند در سراسر بدن گسترش یابد.

مطالعه‌ای دیگر که در نشریه Carcinogenesis منتشر شد، نشان داد که فیستین در نابودی سلول‌های سرطان پروستات موثر عمل می‌کند.

 

 

*** زردچوبه

 

کورکومین، ماده مغذی گیاهی موجود در زردچوبه، نشان داده است که خطر سرطان روده بزرگ را کاهش می‌دهد.

مطالعه‌ای که در نشریه Cancer Prevention Research منتشر شد، نشان داد که کورکومین توانایی تکثیر سلول‌های سرطان روده بزرگ را سرکوب

می‌کند، در نتیجه، این ماده می‌تواند هم در پیشگیری و هم درمان بیماری موثر عمل کند.

 

 

 

*** گردو

 

افزودن تنها یک اونس (۲۸ گرم) گردوی خام بدون نمک به رژیم غذایی روزانه می‌تواند خطر سرطان روده بزرگ را به طور قابل توجهی کاهش دهد. مغزهای خوراکی نه تنها از ویژگی ضد التهابی برخوردار هستند، بلکه به نظر می‌رسد در روده‌ها به عنوان پروبیوتیک عمل کرده و با تقویت سلامت روده به محافظت در برابر سرطان کمک می‌کنند.

 

 

 

انتهای پیام///

ارسال دیدگاه