کد خبر:61728
پ
۶۳۶۲۳۰۴۸۷۳۰۵۱۷۵۷۵۴
معاون بهداشت وزارت بهداشت:

تکمیل واحد‌های دندانپزشکی در روستاها

معاون بهداشت وزارت بهداشت: حدود ۴ هزار و ۱۰۰ واحد دندانپزشکی در روستا و شهر تجهیز و نوسازی کرده‌ایم و هم‌اکنون ۱۱۰۰ دندانپزشک در روستا و ۱۲۰۰ در شهرها داریم.

معاون بهداشت وزارت بهداشت در خصوص دندانپزشکی در روستاها اعلام کرد: حدود ۴ هزار و ۱۰۰ واحد دندانپزشکی در روستا و شهر تجهیز و نوسازی کرده‌ایم و هم‌اکنون ۱۱۰۰ دندانپزشک در روستا و ۱۲۰۰ در شهرها داریم.

 

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و خبری روستا، “دکتر علیرضا رئیسی” اظهار داشت: ایران بر اساس آمار در کنترل مالاریا و سل بسیار موفق بوده و این در حالی‌ است که درصد بسیار بالایی از آمار فعلی ما دراین زمینه مربوط به بیماران کشورهای افغانستان و پاکستان است که وارد ایران می‌شوند. وی افزود: ایران شناسایی، تشخیص و درمان این عزیزان را رایگان انجام می‌دهد و به خاطر همین موضوع در مناطقی مثل سیستان و هرمزگان مجبور شده‌ایم بیمارستان‌ها را توسعه بدهیم و بخش‌های مربوطه را ایجاد کنیم.

 

*** تکمیل شبکه بهداشت و درمان در سطح شهر

 

دکتر رییسی در رابطه با دندانپزشکی در روستاها گفت: پیشنهاد مشخص من این است که در « امرو » پروژه‌های مشترک بین این سه کشور تعریف کنیم و وظایف مشترکی داشته باشیم و هر کشوری سهم خود را ایفا کند. معاون بهداشت وزارت بهداشت در ادامه اظهار داشت: برنامه اصلی ما در ۴ سال آینده تکمیل شبکه بهداشت و درمان در سطح شهر است. یکی از استراتژی‌های ما برای انجام این کار جلب مشارکت مردم و واگذاری برخی از خدمات به بخش خصوصی است. یکی از برنامه‌های اصلی اصلاح نظام پرداخت است و در این راستا به سمت ارائه خدمات فعال می‌رویم.

 

وی افزود: برنامه اصلی دیگر ما بعد از اضافه شدن واکسن پنتاوالان به برنامه واکسیناسیون کشوری، ورود دو واکسن دیگر روتاویروس و پنوموکوک به این برنامه است. که می‌بایست تکنولوژی ساختش را برای تولید در داخل، وارد کنیم. معاون بهداشت وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۷۴ درصد بار بیماری‌های ایران غیرواگیر است و به همین نسبت بیماری قلبی و عروقی رتبه اول مرگ‌ها را دارد.

 

*** به ازای هر ۵ هزار نفر یک مرکز بهداشت داریم

 

دکتر رییسی گفت: الان هیچ جمعیت بالای ۷۰۰ نفر در کشور نداریم که خانه بهداشت نداشته باشند. تقریبا به ازای هر ۵ هزار نفر یک مرکز بهداشت داریم که به تناسب ۳ تا ۴ خانه بهداشت تحت پوشش دارد و به ازای هر ۱۰ تا ۱۲ هزار نفر یک مرکز بهداشت شبانه‌روزی داریم. وی افزود: فاز دوم کار ما در تحول سلامت گسترش شبکه به شهرهاست چون در روستا سیستم کامل بود. هم‌اکنون به ازاء هر ۳۰ تا ۵۰ هزار نفر یک مرکز جامع و به ازاء هر ۱۲۵۰۰ نفر یک پایگاه سلامت در شهرها داریم.

 

معاون بهداشت وزارت بهداشت بیان کرد: اتفاق جدید اجرای برنامه NCD است. در طراحی سطح شهر دو کارشناس تغذیه و بهداشت روان به مراکز اضافه شده اند. اتفاق درخشان دیگر در ۴ سال گذشته توجه به پیشگیری در حوزه دندانپزشکی است.

 

***  دندانپزشکی در روستاها

 

دکتر رییسی با اشاره به این‌که برای افراد زیر ۱۴ سال و مادران باردار و شیرده که گروه هدف دندانپزشکی هستند شاخص پوسیدگی دندان ۲٫۱ بوده که در این چند سال به ۱٫۸۴ رسیده است، افزود: همه دانش‌آموزان مقطع ابتدایی در دو نوبت وارنیش فلوراید سالانه دریافت می‌کنند. وی با بیان این‌که در برنامه ایراپن بیماری‌های غیرواگیر هم‌چون قلب و عروق، آسم و دیابت و سه سرطان قابل پیشگیری را پایش می‌کنیم، افزود: برای اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع و ارتباط سطوح یک و دو سه هم در حال اجرای برنامه هستیم.

 

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و خبری روستا، معاون بهداشت وزارت بهداشت در پایان خاطر نشان کرد: یکی از اهداف اصلی ما در این دوره تکمیل پرونده الکترونیک سلامت است چرا که ما در حال حاضر تنها قسمتی از پرونده الکترونیک سلامت که شامل ثبت و ارائه خدمت در سامانه سیب است را اجرا کرده‌ایم و تا تکمیل پرونده الکترونیک راه جدی و شاید طولانی در پیش داشته باشیم. 

 

انتهای پیام///

منبع
روستا نیوز
ارسال دیدگاه