کد خبر:94238
پ
انگور ملایر
خبرگزاری روستا گزارش می‌دهد

انگور ملایر در آستانه ثبت جهانی شدن

ثبت انگور ملایر در مرحله سوم جیاس قرار دارد و تلاش شده در بازدید نمایندگان فائو تمام توانمندی و پیشینه غنی تولید انگور در این شهرستان به نمایش گذاشته شود.

ثبت انگور ملایر در مرحله سوم جیاس قرار دارد و تلاش شده در بازدید نمایندگان فائو تمام توانمندی و پیشینه غنی تولید انگور در این شهرستان به نمایش گذاشته شود.

 

*** ثبت جهانی انگور ملایر

 

به گزارش خبرگزاری روستا، ثبت انگور ملایر در مرحله سوم جیاس قرار دارد و تلاش شده در بازدید نمایندگان فائو تمام توانمندی و پیشینه غنی تولید انگور در این شهرستان به نمایش گذاشته شود، البته باید اذعان داشت ثبت جهانی به این معنی نیست که با ثبت آن به تنها به یک “برند” دست یابیم بلکه راهی طولانی برای تصاحب بازارهای جهانی، حفظ این جایگاه و پیشرفت در تولید این محصول در پیش رو داریم.

 

*** پتانسیل کم نظیر ملایر در تولید انواع انگور و کشمش

 

نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی در این خصوص گفت:

ملایر می تواند به نیکی قطب تولید انگور از نظر کمی و کیفی شود و اظهارات نمایندگان سایر شهرستان‌ها نیز بر این است.

حجت الاسلام و المسلمین احد آزادیخواه با بیان اینکه قضاوت نمایندگان فائو درباره تاکستان‌ها و محصول انگور ملایر نه تنها ۳۰۰ هزار نفر جمعیت ملایر بلکه یک میلیون و ۷۰۰ هزار جمعیت استان همدان را خوشحال می‌کند، خواستار قضاوت عادلانه فائو برای ثبت جهانی انگور دره جوزان ملایر بعد از یک انتظار طولانی شد.

وی با اشاره به پتانسیل کم نظیر ملایر در تولید انواع انگور و کشمش، اظهارکرد:

ملایر همه ظرفیت‌های خود را به کار گرفته تا بتواند حقایق تاکستان‌های این شهرستان را به کارشناسان فائو معرفی کند.

 

*** تدوین طرح ۵ ساله توسعه باغات انگور ملایر

 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ملایر نیز به طرح قطره‌ای کردن باغات ملایر طی یک برنامه ۴ ساله اشاره کرد و گفت:

در این طرح مقرر شد ۱۰ هزار هکتار از باغات ملایر به صورت قطره‌ای آبیاری شود که سهم امسال ملایر ۳ هزار و ۲۰۰ هکتار بوده است.

علی مروت امیری با بیان اینکه دولت در اجرای این طرح برای هر هکتار ۱۰ میلیون تومان تسهیلات درنظرگرفته است، افزود: ایجاد باغات داربستی یکی دیگر از طرح های مهم ماست که با اجرای آن کیفیت و کمیت محصولات افزایش یافته و از سرمازدگی محصولات تا حد قابل ملاحظه ای جلوگیری می شود.

 

*** طرح داربستی کردن باغات ملایر

 

وی با اشاره به اینکه در این زمینه در یک طرح ۵ ساله ۵ هزار هکتار از باغات ملایر داربستی شوند، ادامه داد:

برای هر هکتار داربستی کردن باغات ۳۰ میلیون تومان اعتبار نیاز است که نیمی از آن توسط دولت به صورت یارانه پرداخت می‌شود و مابقی آورده خود کشاورزان خواهد بود.

مدیر جهاد کشاورزی ملایر با تأکید بر اینکه اجرای این طرح منوط به تأمین اعتبار و استقبال کشاورزان و باغداران می‌باشد، بیان کرد:

تاکنون ۱۰۰ هکتار از باغات ملایر داربستی شده‌اند و معمولاً باغات جدید ما همگی داربتی احداث می‌شوند، چرا که با دارستی کردن باغ مسائل بهداشتی و موارد مبارزه با آفات رعایت می‌شود.

 

*** مبارزه با امراض وآفات باغات

 

وی به اجرای طرح مبارزه با امراض و آفات در ۱۰ هزار هکتار از باغات ملایر طی یک برنامه ۵ ساله اشاره کرد و افزود:

همچنین طرح تغذیه ۱۰ هزار هکتار از باغات شهرستان ظرف مدت ۵ سال تدوین شده و درحال اجراست.

 

*** بازدید نماینده فائو از باغات ملایر

 

مروت امیری به اجرای طرح بهداشتی کردن تولید محصول انگور و کشمش توسط گونی‌های چتایی برای خشک کردن اصولی انگور و استفاده از سبد مخصوص برای نگهداری بهداشتی کشمش در ملایر اشاره کرد و گفت:

یکی از عاملان اصلی پایین آمدن میزان صادرات کشمش ملایر، کیفیت محصول نهایی بود، بنابراین برای افزایش کیفیت و مرغوبیت محصول این طرح درحال اجراست و درهمین رابطه پیشنهاد شد تعداد ۲ میلیون سبد برای ۲ سال خریداری شود.

پروفسور سلیم ذکری، از کشور تونس به منظور تایید پرونده ثبت جهانی انگور ملایر با محور دره جوزان به مدت ۳ روز میهمان شهرستان ملایر است.

 

به گزارش خبرگزاری روستا، در همین رابطه سلیم ذکری نماینده فائو از موزه لطفعلیان ملایر، روستای هدف گردشگری مانیزان، آئین سنتی شیره‌پزی، نظام تولید انگور دره جوزان، پژوهشکده و موسسه تحقیقیات انگور و … بازدید به عمل آورد.

 

 

 

انتهای پیام///

منبع
خبرگزاری ایسنا
ارسال دیدگاه