کد خبر:92730
پ
زیتون
مشاور معاون وزیر جهاد کشاورزی و مجری طرح زیتون خبر داد

عضویت ایران در شورای بین‌المللی روغن و کنسرو زیتون

مشاور معاون وزیر جهاد کشاورزی و مجری طرح زیتون، با اشاره بر پذیرش شرایط جدید موافقت‌نامه، از ادامه عضویت ایران  در شورای بین‌المللی روغن و کنسرو زیتون خبر داد.

مشاور معاون وزیر جهاد کشاورزی و مجری طرح زیتون، با اشاره بر پذیرش شرایط جدید موافقت‌نامه، از ادامه عضویت ایران  در شورای بین‌المللی روغن و کنسرو زیتون خبر داد.

 

*** ادامه عضویت در شورای بین‌المللی روغن و کنسرو زیتون 

 

به گزارش خبرگزاری روستا، مشاور معاون وزیر جهاد کشاورزی و مجری طرح زیتون، در خصوص عضویت ایران در شورای بین‌المللی روغن و کنسرو زیتون اظهار داشت:

موضوع الحاق ایران به موافقت‌نامه بین‌المللی روغن و کنسرو زیتون، پس از بررسی و تصویب در دولت به مجلس شورای اسلامی ارسال و مصوب شد و مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفت و چندی پیش تشریفات قانونی آن توسط وزارت امور خارجه کشور انجام شد.

سیدرحمت اله پریچهر اظهار بیان کرد: در سال ۲۰۱۵ شورای بین‌المللی روغن و کنسرو زیتون در موافقت‌نامه خود تغییراتی را در زمینه نقش‌هایی که این شورا می تواند داشته باشد و استانداردها و تعاریف در حوزه زیتون ایجاد کرد که باید به تصویب کشورهای عضو می رسید.

وی افزود: موضوع این موافقت‌نامه در سال ۹۵ به معاونت حقوقی رئیس جمهوری ارسال شد و پس از پیگیری‌های زیاد در ۲۰ شهریور ماه امسال تشریفات قانونی آن از سوی وزارت امور خارجه ایران انجام شد.

پریچهر افزود: براساس شرایط جدید این موافقت‌نامه و پذیرش آن، ایران به عضویت خود در شورای بین‌المللی روغن و کنسرو زیتون ادامه می دهد و بزودی پذیرش این موافقت‌نامه توسط ایران به سازمان ملل متحد اعلام خواهد شد.

 

*** مزایای عضویت در شورای بین‌المللی روغن و کنسرو زیتون

 

وی تصریح کرد: اعضای این شورای بین‌المللی می‌توانند از خدمات و ظرفیت‌های آن شامل همکاری‌های فنی بین‌المللی برای اجرای پروژه‌های تحقیقاتی، انتقال تجربه و تکنولوژی، گسترش تجارت روغن و کنسرو زیتون، به روز کردن استاندارها و افزایش کیفیت این محصول استفاده کنند.

مجری طرح زیتون وزارت جهادکشاورزی، دسترسی به آخرین آمار در حوزه کشت و تولید روغن و دانه زیتون، برگزاری بازدیدهای میدانی، ایجاد کلکسیون ارقام و تبادل ژرم پلاسم را از دیگر مزیت‌های عضویت در شورای بین‌المللی روغن و کنسرو زیتون عنوان کرد.

 

*** هدف از عضویت در شورای بین‌المللی روغن و کنسرو زیتون

 

مشاور معاون وزیر جهاد کشاورزی و مجری طرح زیتون گفت:

ایران با توجه به برنامه‌های توسعه‌ای زیتون و در راستای بهینه‌سازی تولید در سال ۷۸ به‌طور رسمی به شورای بین‌المللی روغن و کنسرو زیتون پیوست.

مقر شورای بین‌المللی روغن و کنسرو زیتون در مادرید اسپانیا است و علاوه بر اتحادیه اروپا، ۱۵ کشور دیگر جهان عضو این شورا هستند.

در سال ۱۳۹۶ به دلیل سرمازدگی و تنش‌های آب و هوایی نزدیک ۸۵ هزارتن میوه زیتون در سطح ۵۵ هزار هکتار باغات بارور تولید شد که کاهش ۱۱ هزارتنی تولید میوه را نسبت به سال قبل از آن نشان می‌دهد.

 

*** تولید زیتون در هر هکتار ۱۷۰۰ کیلوگرم

 

 طبق آمارها، سال ۹۵ حدود ۹۶ هزارتن میوه زیتون در کشور تولید شد که بین ۶۰ تا ۶۵ درصد آن به کنسرو زیتون و ۳۵ تا ۴۰ درصد آن به روغن‌ زیتون تبدیل شده بود.

سرانه مصرف روغن‌زیتون کشور بین ۱۱ هزار و ۵۰۰ تا ۱۲ هزار تن در سال است که نزدیک یک سوم آن در داخل کشور تولید و بقیه نیاز مصرفی از طریق واردات تأمین می‌شود.
میانگین جهانی عملکرد تولید زیتون در هر هکتار ۱۷۰۰ کیلوگرم است، درحالی که در بیشتر باغ‌های زیتون کشور عملکرد تولید زیتون ۲۱۰۰ کیلوگرم در هکتار برآورد می‌شود.

 

به گزارش خبرگزاری روستا، ۴۲ کارخانه روغن‌کشی و هشت هزار کارگاه تولیدی کنسروی در مناطق زیتون‌خیز کشور از جمله زنجان، قزوین و گیلان فعال هستند.

 

 

 

انتهای پیام///

منبع
خبرگزاری ایرنا
ارسال دیدگاه