کد خبر:86541
پ
کنفرانس ملی پدافند غیرعامل

برگزاری سومین کنفرانس ملی پدافند غیرعامل در بخش کشاورزی

سومین کنفرانس ملی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی روز دوشنبه دهم تیر ماه با حضور مسئولین کشوری در کرج برگزار شد.

سومین کنفرانس ملی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی روز دوشنبه دهم تیر ماه با حضور مسئولین کشوری در کرج برگزار شد.

 

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و خبری روستا و عشایر ایران، در جریان کنفرانس ملی پدافند غیرعامل در بخش کشاورزی در خصوص تهدیدها و آسیب‌های مربوط به امنیت پایدار غذایی و همچنین تدوین برنامه جامع این سازمان، مسئولان مربوطه به ترتیب سخنان خود را مطرح کردند.

 

*** برگزاری کنفرانس ملی پدافند غیرعامل در بخش کشاورزی به منظور برنامه‌ریزی و توسعه

 

در سال‌های اخیر وزارت جهاد کشاورزی تلاش وافری برای برنامه‌ریزی و توسعه کاربرد اصول پدافند غیرعامل در بخش کشاورزی داشته است که به همین منظور قبل از این ۲ کنفرانس ملی در سال‌های ۱۳۸۷ و ۱۳۹۰ برگزار کرده و امروز سومین کنفرانس ملی آغاز شد.

تبادل نظر متخصصین حوزه پدافند غیرعامل در بخش کشاورزی و انتقال نتایج مطالعات و تجربیات به مدیران و کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی، افزایش ضمانت توسعه پایدار بخش و تامین امنیت بلند مدت غذایی کشور به ویژه تولید محصول سالم و توسعه دانش و مهارت مدیران، برنامه‌ریزان و کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی برای مقابله با تهدیدات زیستی از جمله اهداف برگزاری این کنفرانس ملی است.

این کنفرانس ملی در محورهای تهدیدات زیستی، سایبری، شیمیایی، کالبدی، اقتصادی و راه‌های پیشگیری و مقابله با آن در حوزه‌های گیاه پزشکی و حفظ نباتات، امنیت و سلامت محصولات دامی و گیاهی، بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی در کشاورزی، ذخایر و منابع ژنتیکی، دام و دامپزشکی، شیلات و آبزیان، زراعت و باغبانی، بیابان و بیابانزدایی و جنگل و مرتع برگزار می‌شود.

این کنفرانس ملی به مدت ۲ روز برگزار می‌شود که نخستین روز آن به آیین افتتاحیه و نشست‌های علمی در موسسه اصلاح بذر اختصاص دارد و در دومین روز این کنفرانس کارگاه‌های آموزشی در مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره) وزارت جهاد کشاورزی واقع در منطقه مشکین دشت کرج برگزار می‌شود.

 

*** سخنان اسکندر زند در آیین گشایش سومین کنفرانس ملی پدافند غیرعامل در بخش کشاورزی

 

 اسکندر زند روز دوشنبه در آیین گشایش سومین کنفرانس ملی پدافند غیرعامل در بخش کشاورزی که در موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه و تولید نهال و بذر کشور درکرج برگزار شد، اظهار داشت:

بررسی‌ها از نگاه پدافند غیرعامل نشان می‌دهد که تمام لایه‌های بخش کشاورزی از ارکان قدرت هستند و باید مورد توجه ویژه و حسابگرانه قرار گیرند.

وی با بیان اینکه در حوزه امنیت غذایی با سه تهدید مواجه هستیم، گفت:

یکی از عوامل پیش‌بینی نشده و لطمه زننده به امنیت جامعه حوادث طبیعی مانند سرما، گرما و تگرگ است.

زند دومین عامل آسیب به امنیت غذایی را حرکت های حساب نشده در بخش کشاورزی دانست و افزود:

هر اقدام که خلاف توسعه وامنیت غذایی باشد، آسیب زا محسوب می‌شود.

وی ادامه داد:

امروز توسعه در بخش کشاورزی با حرکت علمی یا دانش بنیان و اتصال تمام اجزا با یکدیگر مرتبط است و ناکارآمدی هریک از اجزا، پایداری غذایی را از بین می‌برد و خسارات آن غیرقابل جبران است.

رئیس سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی اظهار داشت:

سومین عامل تاثیرگذار در امنیت غذایی حرکت‌های حساب شده است که پدافند غیرعامل را شامل می‌شود.

وی افزود: در این بخش حرکت‌های حساب نشده و پیش‌بینی نشده به امنیت غذایی لطمه می‌زند.

 

*** تشویق سیاست‌های غلط مانند مصرف بی‌رویه آب و خاک

 

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت:

تشویق سیاست‌های غلط مانند مصرف بی‌رویه آب و خاک یا استفاده غیراصولی از فناوری از آسیب‌ها به شمار می‌رود.

وی تاکید کرد که در برنامه‌ریزی‌ها باید به گونه‌ای عمل کنیم که به لحاظ پدافند غیر عامل آسیبی متوجه امنیت غذایی کشور نشود.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی افزود:

ارکان اصلی کشاورزی آب، خاک، هوا، ذخایر ژنتیکی، سرمایه ، فناوری و نیروی ماهر هستند و آسیب دیدن هر یک از این ارکان بر روی سایر بخش‌ها تاثیرگذار است.

این مسئول تصریح کرد:

افزایش تولید، کاهش ضایعات و اصلاح الگوی مصرف نیز از عوامل امنیت غذایی محسوب می‌شود و باید در این زمینه اقدام مناسب صورت گیرد.

وی گفت: امروز در تعاملات بین‌المللی آنچه که سیاستمداران مطرح می‌کنند این است که اخلاق به عنوان اصل نیست بلکه اصل، اقتدار است و اقتدار در تعاملات بین‌المللی در ۲ مقوله قدرت نظامی و اقتصادی خلاصه می‌شود.

زند با اشاره به آغاز انقلاب هوشمند از سال ۲۰۱۵ درجهان و تجربه آن در مزارع کشاورزی افزود: در عصر انقلاب هوشمند تعریف پدافند غیرعامل با گذشته تفاوت کرده است.

وی گفت: امروزه هرچیزی که بنیه اقتصادی کشور را تقویت کنند، پدافند غیرعامل محسوب می‌شود که باید در تمام بخش‌ها گام‌های حساب شده برداشت.

در سومین کنفرانس ملی پدافند غیرعامل در بخش کشاورزی، شناخت آسیب‌ها و تهدیدها و راه‌های توسعه بخش کشاورزی با حضور کارشناسان مورد بررسی قرار می‌گیرد.

 

*** سخنان سردار غلامرضا جلالی  در حاشیه آئین گشایش سومین کنفرانس ملی پدافند غیرعامل در بخش کشاورزی

 

سردار غلامرضا جلالی در حاشیه آئین گشایش سومین کنفرانس ملی پدافند غیرعامل در بخش کشاورزی درکرج به خبرنگاران گفت: افزون بر این برنامه جامع، طرح‌های دیگری در خصوص پدافند غیرعامل در دستگاه‌های اجرایی کشور تدوین شده است.

وی گفت: براین اساس پدافند غیر عامل در ۳ سطح دستگاهی، شهرهای بزرگ و استان‌ها برنامه‌ریزی کرده است.

جلالی اضافه کرد: برنامه‌ها پس از تصویب در کمیته ویژه و حل مسائل بودجه‌ای به استان‌ها و شهرهای مخاطب ابلاغ شده و تحقق این برنامه‌ها با جدیت پیگیری می‌شود.

وی با اشاره به برگزاری سومین کنفرانس ملی در حوزه کشاورزی گفت: تلاش می‌شود با یک رویکرد علمی راه‌حل‌های غلبه بر تهدیدها و برطرف کردن آسیب‌ها دراین بخش بررسی شود.

جلالی با بیان اینکه اولویت پیشگیری از تهدیدها در کشور بر مسائل اقتصادی، سایبری و امنیتی متمرکز شده است، اظهار داشت:

سازمان پدافند غیرعامل تلاش کرده این سه مولفه تهدید را با تمرکز بر موضوعات مختلف راهبردها و برنامه‌ها، مدیریت کند.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور همچنین به موضوع تهدید زیستی و بحث کشاورزی اشاره کرد و افزود:

امروز تهدیدات کشاورزی و زیستی با موضوع آسیب زدن به حوزه اقتصاد شکل گرفته و دنبال می‌شود و دشمنان تلاش می‌کنند از طرق مختلفی در حوزه کشاورزی وارد شده و آسیب بزنند.

 

*** دشمنان با تلاش‌های زیاد توانستند به اندازه‌ای با جو روانی به بازار محصولات اقتصادی کشاورزی آسیب بزنند

 

وی گفت:

دشمنان با تلاش‌های زیاد توانستند به اندازه‌ای با جو روانی به بازار محصولات اقتصادی کشاورزی آسیب بزنند که مسئولان از جمله وزیر جهاد کشاورزی تاکید بر این موضوع داشتند که هیچ تغییر خاصی نسبت به کاهش اقلام تولیدی نداریم و تمام ذخایر کشور در حوزه مواد غذایی ذخایر اطمینان بخشی است و می تواند به راحتی نیازهای مردم را تامین کند.

 

*** مصون‌سازی زیرساخت‌ها، دستگاه‌های اجرایی و مردم در برابر تهدیدات دشمن از اهداف کنفرانس پدافند غیرعامل

 

جلالی همچنین در بخشی از سخنرانی خود در آیین افتتاحیه سومین کنفرانس ملی پدافند غیرعامل در بخش کشاورزی گفت: مصون‌سازی زیرساخت‌ها ، دستگاه‌های اجرایی و مردم در برابر تهدیدات دشمن از اهداف پدافند غیرعامل است که اگر تهدید عملی شد اثری از آن در جامعه دیده نشود.

وی با بیان اینکه در پدافند غیرعامل با واژه‌های مختلفی همچون پدافند غیرعامل، تهدید، آسیب شناسی، مقابله و پیامدهای تهدید سرو کار داریم، افزود:

در پدافند غیرعامل اگر تهدیدها شناسایی شود، مقابله با آنها آسان خواهد بود.

جلالی با اشاره به اینکه رابطه تنگاتنگی میان پدافند و تهدید است که به نوعی برای مدیریت، پدافند را با تهدید تعریف می‌کنند، اظهار داشت:

در حوزه‌های علمی تهدیدات به ۲ بخش طبیعی و انسان ساز تقسیم می‌شود که تهدیدات انسان ساز به دلیل اینکه تفکر، اراده و دشمنی در پشت آن بوده، روز به روز در حال تغییر و تکامل است.

وی موضوع تغییر دهنده و شکل دهنده تهدیدات انسانی را علم، دانش و فناوری عنوان کرد و گفت: در این بخش تهدید بر اساس قابلیت‌های علمی، تولید علم و دانش و محصول فناوری پیش می‌رود.

جلالی با بیان اینکه در حوزه زیستی نیز با ۲ نوع تهدید طبیعی و انسان ساخت (بیوتروریسم) روبرو هستیم، افزود:

تهدیدات علیه انسان‌ها هدفشان کشتن انسان‌ها یا مجروح و بیمارکردن بشر است که از طریق ساخت سلاح‌های زیستی شکل می‌گیرد.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور اضافه کرد:

سلاح زیستی موجود زنده‌ای است که در آزمایشگاه‌های زیستی توسط دانشمندان دستکاری می‌شود به شکلی که در جهت اهداف و ماموریت‌هایی که به آن موجود زنده واگذار می‌شود آن تهدید شکل می‌گیرد.

وی هدف دوم از جنگ‌های زیستی را اقتصاد عنوان کرد و گفت:

جنگ زیستی با هدف اقتصادی همان تهدیدات زیستی زمان صلح است که در این بخش تهدیدها برای آسیب زدن به منابع اقتصادی انتخاب می ‌شود.

 

*** یکی از راه‌های پدافند غیرعامل در بخش کشاورزی خودکفایی در تولید بذر است

 

جلالی افزود:

در این نوع جنگ ما در کشور ۳ سال پیش در محصول زیتون با یک بیماری مواجه شدیم که بخش زیادی از این محصول از دست رفت یا در صنعت مرغ تخمگذار که البرز نیز از آن متاثر است در ۴ سال گذشته شاهد ۲ بار حمله زیستی به آن بودیم که ریشه‌ها و منشاء آن شناسایی نشد.

وی در ادامه یکی از راه‌های پدافند غیرعامل در بخش کشاورزی را خودکفایی در تولید بذر دانست و گفت:

در این حوزه بخش کشاوری وابستگی زیادی به واردات دارد که باید به ثبت حقوق مالکیت بذرهای ملی توجه بیشتری کنیم.

جلالی ادامه داد:

امروز درگیر یک استراتژی جدید از سوی آمریکا بعد از برجام هستیم که همانا افزایش فشار اقتصادی و تحریم‌هاست که برای مردم مشکل ایجاد کرده و این فشارها به حوزه امنیت ورود پیدا می‌کند.

وی افزود: این فشارها در حوزه کشاورزی بر روی تولید ارقام راهبردی غذایی متمرکز شده است.

وی با بیان اینکه در پدافند غیرعامل باید نیازهای اساسی را خودمان تامین کنیم، اظهار داشت:

اگر موضوع آب را در کشور حل کنیم تامین اقلام راهبردی و اساسی کشور درهر شرایطی میسر می‌شود.

جلالی گفت:

مصرف بهینه آب یک موضوع اساسی است که در مراکز تحقیقاتی باید به آن پرداخته شود و باید آب بازمصرف شده و به چرخه تولید بازگردد زیرا کشور ما در منطقه‌ای قرار گرفته که با کمبود آب مواجه است و الگوی مصرف آب را جدی بگیریم.

 

*** تغییرات اقلیمی کشور مشکوک به دخالت خارجی هاست

 

جلالی افزود:

تغییرات اقلیمی کشور مشکوک به دخالت خارجی‌هاست به طوری که مراکز علمی مطالعه کرده و سرنخ‌هایی پیدا کرده که تیم‌های مشترکی از برخی کشورها با ورود به جغرافیای آب و هوایی ایران،ابرها را غیرقابل بارور کرده یا برف دزدی می‌ کنند.

وی همچنین به موضوع واکسن در حوزه دام اشاره کرد و اظهار داشت:

نگاه ما به واکسن در پدافند زیستی مثل وزارت دفاع است که وزارت دفاع سلاح و تجهیزات می‌سازد و در بحث زیستی واکسن می‌سازند که موسسه سرم‌سازی واکسن باید در حدی ارتقا یابد که سویه‌های مختلف را بتواند بسازد و از تصدی‌گری خارج شده و ذخایر مورد نیاز را داشته باشند.

سومین کنفرانس ملی پدافند غیرعامل در بخش کشاورزی که با همکاری مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره) وزارت جهاد کشاورزی برگزار شده به مدت ۲ روز ادامه دارد.

به گزارش خبرگزاری روستا، دومین روز این کنفرانس به برگزاری کارگاه‌های آموزشی در این مرکز آموزشی واقع در منطقه مشکین دشت فردیس اختصاص دارد.

 

 

انتهای پیام///

منبع
خبرگزاری روستا
ارسال دیدگاه