کد خبر:85204
پ
مهاجرت‌های بی‌رویه
معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه اعلام کرد:

روند آهسته مهاجرت‌های بی‌رویه روستاییان به شهرها

معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه از روند آهسته مهاجرت‌های بی‌رویه روستاییان به شهرها خبر داد.

معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه از روند آهسته مهاجرت‌های بی‌رویه روستاییان به شهرها خبر داد.

 

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و خبری روستا و عشایر ایران، علیرضا ساوری با بیان این مطلب اظهار کرد:

طی دو سال گذشته معاونت اجتماعی قوه قضاییه با همکاری و هماهنگی دستگاه‌های ذی ربط طرح‌ها و برنامه‌هایی را با هدف توانمندسازی جامعه روستایی و با هدف پیشگیری از مهاجرت‌های بی‌رویه در دستور کار قرار داد و اجرا کرد.

 

*** اقدامات لازم برای جلوگیری از مهاجرت‌های بی‌رویه

 

وی افزود:

درهمین ارتباط، معاونت اجتماعی قوه قضائیه به عنوان رئیس کارگروه پیشگیری از گسترش مناطق جدید بافت‌های ناکارآمد (ذیل ستاد ملی بافت‌های ناکارآمد) اقداماتی را در سه حوزه انجام داده است.

ساوری، پیگیری مدیریت یکپارچه منابع آب و خاک از طریق پیگیری طرح‌ها و برنامه‌های مرتبط با کشت گلخانه‌ای، گسترش فعالیت‌های مربوط به آبیاری‌های هوشمند قطره‌ای، بارانی و کانال‌کشی و زهکشی، کشت گیاهان با مصرف کم آب به جای گونه‌های گیاهی با مصرف فراوان آب، کشت گیاهان دارای توجیه و صرفه اقتصادی مانند کشت زعفران به جای هندوانه را یکی از سه حوزه اقدامات انجام شده اعلام کرد.

این مقام مسئول در دستگاه قضایی اضافه کرد:

این طرح با پیگیری‌های معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در ۳۰۰ روستا در سال ۹۶ اجرایی شد.

 

وی در رابطه با دسته دوم اقدامات انجام شده ادامه داد:

این دسته از اقدامات متمرکز بر حرفه آموزی به صورت هدفمند به روستاییان با تمرکز بر روستاهای در معرض تخریب و خطر بود و تلاش شد از طریق حرفه آموزی‌های تخصصی به افراد، نیازهای اولیه آنان را در حوزه‌های فنی، تجهیزات و تعمیرات مانند لوله‌کشی، آب، برق، مکانیک ادوات کشاورزی، تعمیر تراکتور انجام و به نوعی برای آنان شغل ایجاد شده است.

ساوری افزود:

با اجرای این طرح، نیاز مردم روستا رفع و مراجعه آنان به صاحبان تخصص‌ها در شهر قطع شد.

 

*** پیشگیری از مهاجرت‌های بی‌رویه

 

مدیرکل پیشگیری‌های وضعی قوه قضاییه دسته سوم فعالیت‌ها را متمرکز بر صنایع دستی و توسعه گردشگری روستایی (اکوکمپ) برشمرد و اظهار داشت:

با پیگیری‌های کارگروه پیشگیری از گسترش مناطق جدید بافت‌های ناکارآمد و با همکاری دستگاه‌های ذی‌ربط ۵۰ روستا در سال ۹۶ مشمول این طرح شدند و اقدامات و فعالیت‌هایی در جذب و جلب گردشگران داخلی در این ۵۰ روستا انجام شد.

وی افزود:

این پیگیری با همکاری و هماهنگی موثر دستگاه‌ها می‌تواند گام بلندی در پیشگیری از مهاجرت‌های بی‌رویه و در نتیجه کاهش جمعیت حاشیه‌نشینی باشد.

ساوری تصریح کرد:

به طور طبیعی افرادی که در سال‌های گذشته به نداشتن شغل و از دست رفتن منابع مانند آب و خاک به شهرها مراجعت کرده‌اند، با پیگیری این موارد در روستاهای خود، قطعا به بازگشت موطن ترغیب و تشویق می‌شوند.

 

*** پیشگیری از پدیده زمین‌خواری به عنوان مبنا و بستر شکل‌گیری و گسترش حاشیه‌نشینی

 

علیرضا ساوری همچنین درباره اقدامات انجام شده در مقصد گفت:

پیشگیری از پدیده زمین‌خواری به عنوان مبنا و بستر شکل‌گیری و گسترش حاشیه‌نشینی و جلوگیری از تخریب و تصرف اراضی ملی، دولتی و انفال و پیگیری رفع تصرف اراضی، جلوگیری از تغییر کاربری‌های غیرقانونی اراضی و املاک در محدوده‌های گسترش مناطق جدید حاشیه نشینی، پیشگیری از تفکیک غیرقانونی اراضی با تمرکز بر نقاط در خطر گسترش حاشیه‌نشینی و الزام دستگاه‌ها به حفظ صیانت از اراضی خود و نظارت بر حسن اجرای و تکالیف قانونی آنان از طریق الزام مسئولان ذی‌ربط به نصب تابلوهای هشداردهنده از جمله اقدامات انجام شده در مقصد به شمار می‌رود.

به گزارش خبرگزاری روستا، مدیرکل پیشگیری‌های وضعی قوه قضاییه کنترل و محدودسازی فعالیت عوامل و عناصر تسهیل‌کننده پدیده زمین‌‎خواری و تخریب اراضی ملی دولتی، تعیین وضعیت اراضی بدون تکلیف از طریق پیگیری اجرای ماده ۹۰ قانون کاداستر و پیگیری اجرای طرح کمربندسبز در راستای برنامه پنجم توسعه کشور از دیگر اقدامات انجام شده در مقصد برای پیشگیری از گسترش حاشیه‌نشینی بود.

 

 

 

 

انتهای پیام///

منبع
ایرنا
ارسال دیدگاه