کد خبر:63784
پ
ed58eb60f5e56811e20c2760203b50b0
رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی:

تولید بذر سیب‌زمینی جلوی واردات را می‌گیرد

رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی: شرکت‌های دانش‌بنیان با تولید این مینی تیوبرها (بذر سیب زمینی) توانستند جلوی واردات قرنطینه‌ای بذر سیب‌زمینی را بگیرند.

رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی کشور اعلام کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان با تولید این مینی تیوبرها (بذر سیب زمینی) توانستند جلوی واردات قرنطینه‌ای بذر سیب‌زمینی را بگیرند.

 

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و خبری روستا و عشایر ایران، «نیره اعظم خوش خلق سیما» در گفت‌وگو اظهار داشت: آفت بید سیب‌زمینی از سال ۱۳۶۴ توسط بذور وارداتی به کشور وارد شد و از آن سال تا‌کنون درصد زیادی از مزارع زیر کشت این محصول را مورد حمله قرار داده است.

 

*** ایجاد ۱۴ شرکت دانش‌بنیان

 

وی اظهار داشت: لاروهای این آفت با تغذیه از بوته‌ها و غده‌های سیب‌زمینی در مزارع و انبارها، میزان محصول را از نظر کمی و کیفی بشدت تحت تاثیر قرار می‌دهد. ‌خوش خلق سیما گفت: محققان این پژوهشگاه از طریق کشت بافت به مینی تیوبر سیب‌زمینی دست یافتند و در سال ۸۶-۸۵ این پژوهشگاه توانست دستاورد خود را در اختیار شرکت‌های دانش بنیان قرار دهد.

 

رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی کشور با بیان اینکه از دل تولید میکرو تیوبر سیب‌زمینی ۱۴ شرکت دانش‌بنیان ایجاد شد، افزود: این شرکت‌ها با تولید این میکروتیوبرها توانستند از خروج ۲۹ میلیون دلار ارزی که از کشور خارج می‌شد، بی نیاز کنند. خوش خلق سیما گفت: این شرکت‌ها از طریق هوا کشت میزان تولید در حجم بالا در محیط های کنترل شده را افزایش داده و هزینه پائین تولید این اجازه را می‌دهد که چنین بذرهایی به صورت اقتصادی تکثیر شوند.

 

*** تولید فراگیر سیب‌زمینی 

 

رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی اظهار داشت: مزیت‌های اصلی این تکنولوژی ایران را قادر ساخته تا بذر مورد نیاز خود را با کیفیت و مشخصه‌هایی شامل سریع بودن، تولید در مقادیر زیاد، قیمت مناسب، سلامت بسیار بالا، جلوگیری از ورود آفات ناشناخته و قرنطینه‌ای به کشور از طریق واردات بذر تولید نماید. وی در خصوص تولید فراگیر این محصول گفت: اگر آزمایشات مزرعه‌ای سیب زمینی تراریخته با موفقیت به پایان برسد و پایداری و سازگاری خود را به خوبی ثابت کند و در ضمن بتوانیم مجوز رهاسازی و هم‌چنین مجوز ثبت این محصول را بگیریم، سیب‌زمینی تراریخته در مزارع کشت می‌شود.

 

 وی با بیان اینکه آزمایشات میدانی این محصول تا ۲ سال آینده به پایان خواهد رسید، اظهار داشت: در صورتی‌که این محصول بتواند سازگاری و پایداری خود را به‌خوبی نشان بدهد و بتوانیم مسئولان مربوطه را برای تولید آن قانع کنیم تا ۴-۳ سال آینده این محصول تولید خواهد شد. پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در سال ۱۳۷۹ در کرج تاسیس و به‌سرعت به یکی از واحدهای پژوهشی تاثیرگذار سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی تبدیل شد.

 

*** پژوهشگاه تولید سیب‌زمینی تراریخته در کشور

 

در زمان حاضر، این پژوهشگاه و ۴ مدیریت منطقه‌ای تابعه با داشتن نیروی انسانی متخصص و متعهد و تجهیزات و زیرساخت‌های بسیار پیشرفته به‌عنوان یکی از پیشتازان فناوری‌های نوین کشاورزی در سطح کشور و منطقه محسوب می‌شود. نظر به ماموریت این پژوهشگاه در اجرای تحقیقات کاربردی برای حل مشکلات کشاورزی، پژوهشگران سخت کوش این واحد پژوهشی بالنده کشور همواره به اجرای تحقیقات مشکل محور و مشتری مدار تاکید داشته‌اند.

 

به‌همین منظور تقاضا محور شدن طرح‌های پژوهشی، خصوصی‌سازی پژوهش، استفاده از توان شرکت‌های دانش‌بنیان و بخش خصوصی، کاهش هزینه‌های جانبی، نوسازی ناوگان پژوهشی و آموزش نیروهای انسانی توانمند از جمله مواردی هستند که مورد توجه جدی قرار گرفته‌‌اند.

 

به گزارش خبرگزاری روستا، انتقال دانش فنی تولید انبوه سیب مالینگ مرتون از طریق کشت بافت به ۴ شرکت خصوصی، تولید گیاهان تراریخته مقاوم به آفات از قبیل برنج تراریخته در جهان و اولین پنبه تراریخته کشور که مراحل نهایی تجاری سازی خود را طی می‌کنند، تولید انبوه خرمای مجول از طریق کشت بافت، تولید انبوه پایه پسته UCBL از طریق کشت بافت، انتقال سویه‌های پروبیوتیک بومی و اختصاصی طیور به بخش خصوصی، انتقال دانش فنی تولید سریع بیوکمپوست غنی شده از پسماندهای شهری به بخش خصوصی از جمله دستاوردهای این پژوهشگاه است. 

 

انتهای پیام///

منبع
خبرگزاری روستا
ارسال دیدگاه