کد خبر:99538
پ
بخش کشاورزی۱
نماینده فائو در ایران:

تغییرات اقلیمی مهم‌ترین معضل بخش کشاورزی است

نماینده سازمان خوار بار جهانی (F.A.O) تغییرات اقلیمی را مهم‌ترین معضل بخش کشاورزی عنوان کرد.

نماینده سازمان خوار بار جهانی (F.A.O) تغییرات اقلیمی را مهم‌ترین معضل بخش کشاورزی عنوان کرد.

 

*** توجه توأمان به تمام مسائل مرتبط با حوزه فعالیت‌های کشاورزی

 

به گزارش خبرگزاری روستا، نماینده سازمان خوار بار جهانی (F.A.O) در همایش رویکرد بهینه استفاده از منابع آب و خاک که در اتاق بازرگانی فارس برگزار شد، بیان کرد:

توجه توأمان به تمام مسائل مرتبط با حوزه فعالیت‌های کشاورزی از مهم‌ترین عامل توسعه صحیح این حوزه قلمداد می‌شود.

 

*** کاهش تولید محصولات بخش کشاورزی توأم با افزایش تقاضا

 

رائو ماتا افزود: در برخی از نقاط جهان خصوصاً در منطقه خاورمیانه شاهد فشار دوگانه کاهش قابل تأمل تولید محصولات توأم با افزایش فزاینده تقاضا هستیم.

وی گفت: در هرگونه توسعه و یا ایجاد تغییرات در بخش کشاورزی می‌بایست ارتباط غذا، آب و انرژی به صورت همزمان در نظر گرفته شود.

 

*** اقتصاد کشاورزی از تنش‌های آب متأثر می‌شود

 

ماتا با بیان اینکه بیش از هر بخش اقتصادی در سطوح کشورها، اقتصاد کشاورزی از تنش‌های آب متأثر می‌شود اضافه کرد:

آب و خاک به عنوان دو منبع اصلی در حوزه کشاورزی پس از یک سطح خاص سرمایه‌گذاری برگشت ناپذیر و غیر قابل احیا هستند و این مهم لزوم توجه بیش از پیش به این منابع را به خوبی روشن می‌کند.

 

*** بهینه‌سازی منابع موجود با توجه به شرایط خاص کنونی

 

وی ادامه داد: بر این اساس سازمان خوار و بار جهانی با انجام برخی اقدامات در حوزه‌های مدیریت یکپارچه آب و خاک، وصل و ایجاد کردن شبکه‌های تکنولوژی در حوزه کشاورزی، مدیریت فعال در حوزه خشکسالی و نیز مدنظر قرار دادن مدیریت خشکسالی در تمامی مبحث‌های توسعه در سطح کشورها همواره سعی در بهینه‌سازی منابع موجود با توجه به شرایط خاص کنونی نموده است.

ماتا در ادامه به برخی از تحقیقات موردی سازمان فائو اشاره و با ارزیابی اطلاعات بدست آمده حاصل از پژوهش‌های یاد شده، کلیه مسئولان و بهره‌برداران را به استفاده از اطلاعات تحقیقاتی و آماری در تارنمای این سازمان توصیه کرد.

 

*** توجه مجزا به مساله تولید غذا

 

در ادامه این جلسه طینوش جمالی محقق مؤسسه Iamo آلمان نیز به بررسی جنبه‌های اقتصادی بخش کشاورزی پرداخت و گفت: توجه مجزا به مساله تولید غذا بدون در نظر گرفتن موضوع آب، انرژی و غذا موجب تخریب منابع آب و خاک خواهد بود.

وی افزود: توسعه پروژه‌ای آبی بدون در نظر گرفتن ارزش دقیق اقتصادی آب از جنبه‌های مختلف به استفاده تخریبی و غیر مؤثر از منابع منجر خواهد شد و توسعه بازارهای آب زیرزمینی در شرایط وجود یارانه‌های عظیم انرژی تنها به نابودی منابع آب را به دنبال دارد.

 

*** ادامه روند خشکسالی بلند مدت

 

به گزارش خبرگزاری روستا، محمد مهدی قاسمی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس هم با اشاره به ادامه روند خشکسالی بلند مدت، ترسالی به وقوع پیوسته را صرفاً مختص به سال آبی جاری عنوان و بیان کرد:

مدیریت تقاضا آب از طرق مختلف نظیر توسعه کشت گیاهان دارویی، گلخانه و اجرای آبیاری نوین همچنان مورد تاکید ما در استان فارس است.

انتهای پیام///

منبع
خبرگزاری روستا
ارسال دیدگاه