کد خبر:98687
پ
ارتباطات
مجری طرح ارتباطات روستایی وزارت ارتباطات مطرح کرد

توسعه ارتباطات روستایی فراتر از برنامه دولت

مجری طرح ارتباطات روستایی وزارت ارتباطات، از ارائه خدمات خرد بانکداری در هزار روستا به دو روش خودپرداز و دستگاه‌های Cashless در سال ۹۸ خبر داد.

مجری طرح ارتباطات روستایی وزارت ارتباطات، از ارائه خدمات خرد بانکداری در هزار روستا به دو روش خودپرداز و دستگاه‌های Cashless در سال ۹۸ خبر داد.

 

به گزارش خبرگزاری روستا، مجری طرح ارتباطات روستایی وزارت ارتباطات با اشاره به تصمیم واگذاری پروژه‌های روستایی به اپراتورهای تلفن همراه، از ارائه خدمات خرد بانکداری در هزار روستا به دو روش خودپرداز و دستگاه‌های Cashless در سال جاری خبر داد.

مهرداد ترابیان مجری طرح ارتباطات روستایی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان این‌که از ابتدای حضور آذری جهرمی در وزارت ارتباطات به دلیل توجه به بخش توسعه روستایی، در نخستین اقدام ساختار توسعه روستایی از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به ستاد وزارت ارتباطات منتقل شد، گفت:
در واقع از وقتی خصوصی‌سازی شرکت مخابرات ایران اتفاق افتاد، طرح (USO (universal service obligation موسوم به طرح خدمات عمومی اجباری فعال شد تا دولت در سرویس‌هایی که برای اپراتورها صرفه اقتصادی ندارد، سرمایه گذاری کند و بدین‌ترتیب دولت سرمایه‌گذاری‌هایی در حوزه روستایی انجام داد که برای شتاب بیشتر مستلزم تغییر ساختارها بود.
وی افزود: برای توسعه روستایی دو برنامه در قانون برنامه ششم توسعه درج شده که نخست ۹۰ درصد روستاهای کشور تحت پوشش شبکه پهن باند قرار گیرند و دسترسی به شبکه ملی اطلاعات پیدا کنند.
دوم اینکه در ۸۰ درصد روستاها، زیرساخت ارائه چهار خدمت مبتنی بر پهن‌باند شامل آموزش از راه دور، بانکداری الکترونیک، بهداشت الکترونیک و کشاورزی الکترونیک آماده شود.
 

 

*** ایجاد دسترسی به اینترنت روستایی برای اپراتورهای بزرگ کشور در ۲۰هزار روستا

 
 
ترابیان نخستین اقدام دولت دوازدهم در این حوزه را پایش وضعیت ارتباطات کل کشور دانست و اظهار کرد:
باتوجه به پایش انجام شده امروز می‌توانیم بفهیم که در بخش ارتباطات کدام استان توسعه‌یافته‌تر و کدام استان عقب‌افتادگی دارد.
یعنی با رجوع به سامانه‌ای که بدین‌منظور ایجاد شده، می‌توانیم آخرین وضعیت ارتباطات روستاها را در کل کشور ببینیم که دسترسی استانداران، نمایندگان، مقامات و مسئولان استان‌ها به این سامانه فراهم شده و آن‌ها می‌توانند وضعیت ارتباطات در روستاهای تحت حوزه ماموریتی خود را ببینند.
که بر این اساس مشخص شد که استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان، فارس، هرمزگان، خوزستان و کهکیلویه و بویراحمد وضعیت ارتباطی مساعدی نداشته که از اینرو برنامه‌ریزی به سوی رفع عقب‌ماندگی این استان‌ها سوق پیدا کرد.
 
مجری طرح ارتباطات روستایی با بیان این‌که برای رفع عقب‌ماندگی‌ها در ابتدا به سمت استفاده بهینه از داشته‌ها رفتیم، به وجود شبکه‌ای مبتنی بر فناوری LTE در تعدادی از روستاها اشاره کرد و ادامه داد:
اگرچه چنین شبکه پهن‌باندی وجود داشت اما روستاییان برای دسترسی به آن نیاز به تهیه مودم‌هایی با قیمت ۲۰۰ تا ۳۰۰هزار تومان داشتند که برایشان سخت بود.
 

*** دسترسی به شبکه پهن‌باند

 
بنابراین به عنوان مقدمه در دهه فجر سال ۹۶، شبکه رومینگ را برای همه اپراتورهای تلفن همراه فعال کردیم تا مشترکین در بیش از ۲۰هزار روستا بتوانند از سیمکارت‌های همراه اول، ایرانسل و رایتل برای دسترسی به این شبکه ارتباطات پهن‌باند استفاده کنند. 
ترابیان اقدامی بعدی در حوزه روستایی را درگیر کردن مستقیم اپراتورهای تلفن همراه در طرح USO دانست و تصریح کرد:
طرح‌های USO معمولا از طریق انتخاب پیمانکار اجرا می‌شد، اما تجربه نشان داد وقتی اپراتورها در این پروژه‌ها حضور ندارند، هزینه‌های کشور در این حوزه بیشتر می‌شود.
بنابراین تصمیم بر این شد تا توسعه در روستاها از طریق اپراتورها صورت گیرد.
وی بلافاصله ادامه داد: البته فعالیت اپراتورها در پروژه‌های روستایی، صرفه اقتصادی ندارد، از این‌رو توافق کردیم که پروژه‌های روستایی را به آن‌ها ارجاع دهیم تا در روستایی که مدنظر است، سرمایه‌گذاری کرده و در مقابل هزینه‌های آن‌را قبول کنیم تا ضمن گسترش شبکه اپراتورها در سطح آخرین روستاها، به سیمکارت و تجهیزات جانبی دیگری برای اتصال روستاییان به شبکه پهن‌باند احتیاجی نباشد و هزینه جداگانه‌ای نیز برای مکالمه و پیامک صرف نشود. 
 

 

*** برقراری ارتباط شبکه کوه‌نور با اپراتورهای همراه

 

به گزارش خبرگزاری روستا، مجری طرح ارتباطات روستایی وزارت ارتباطات همچنین با اشاره به شبکه‌های ارتباطات روستایی موسوم به «کوه‌نور» در پایان اظهار کرد:
در نزدیک ۱۱۰۰ روستای کشور، شبکه ارتباطات روستایی به نام کوه‌نور داشتیم که در آن روستاییان با استفاده از فناوری نسل دوم همراه با تلفن ثابت به صورت مکالمه استفاده می‌کردند با این تفاوت که فقط مشترکین اپراتوری که این سرویس را ارائه می‌کرد، از سیمکارت‌های نورتل می‌توانستند استفاده کنند.
یعنی در این روستاها مشترکان همراه اول و ایرانسل امکان استفاده از این شبکه را نداشتند و برای استفاده الزاما باید سیمکارت‌های نورتل را تهیه می‌کردند.
 
 
 

انتهای پیام///

منبع
خبرگزاری روستا
ارسال دیدگاه