کد خبر:98225
پ
محمد امید
معاون توسعه روستایی تاکید کرد

اختصاص یک و نیم میلیارد دلار برای توسعه اشتغال پایدار روستایی

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری از اختصاص یک و نیم میلیارد دلار برای توسعه اشتغال پایدار روستایی از محل صندوق توسعه ملی خبر داد.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری از اختصاص یک و نیم میلیارد دلار برای توسعه اشتغال پایدار روستایی از محل صندوق توسعه ملی خبر داد.

 

*** اختصاص یک و نیم میلیارد دلار برای توسعه اشتغال پایدار روستایی

 

به گزارش خبرگزاری روستا، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری در همایش ملی نقش اقامتگاه‌های بوم گردی در توسعه پایدار روستایی و عشایری، امروز شنبه ۱۱ اسفندماه ۱۳۹۷، در دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران در حال برگزاری است، با اشاره به اقدامات دولت در بحث توسعه اشتغال‌پایدار روستایی خاطر نشان کرد:

یکی از اقدامات دولت دوازدهم اختصاص یک و نیم میلیارد دلار برای توسعه اشتغال‌پایدار روستایی از محل صندوق توسعه ملی برای روستاییان و عشایر است.

محمد امید گفت: از این ۱۸ هزار میلیارد تومان معادل ۱۰ درصد آن هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان است که مختص به کار‌های بوم گردی و اقامتگاه‌های روستایی است.

 

*** رونق اشتغال روستاییان و عشایر

 

امید با اشاره به توسعه اشتغال پایدار روستایی افزود: اعتبارات توسعه اشتغال پایدار روستایی و عشایری توانسته است رونق خوبی را در اشتغال روستاییان و عشایر ایجاد کند.

 

*** اختصاص ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار به منظور کارآفرینی

 

معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور از اختصاص ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار به منظور کارآفرینی خبر داد.

محمد امید در همایش ملی نقش اقامتگاه‌های بوم گردی در توسعه پایدار روستایی و عشایری با اشاره به اینکه توسعه بوم گردی بهترین راهکار برای ایجاد اشتغال در مناطق روستایی است، افرود:

تاکنون ۶۶۰۰ نفر در این زمینه اشتغال دارندو ۱۵۰۰ واحد بوم گردی احداث شده یا در حال ساخت است.

وی با اشاره به توسعه اشتغال پایدار روستایی گفت: این فعالیت‌ها می‌تواند از مهاجرت روستاییان به شهر‌ها جلوگیری کند.

امید افزود: تا امروز ۶ هزار میلیارد تومان برای توسعه زیرساخت‌ها و ایجاد اشتغال در مناطق روستایی صرف شده است.

امید اظهار داشت: نزدیک به هزار و ۳۰۸ باب از این اقامتگاه‌ها در بیش از هزار و ۲۰۰ روستای کشور فعال شده که هدف خوبی برای گردشگری است.

 

*** هدف از برگزاری همایش اقامتگاه‌های بوم گردی

 

امید با اشاره به توسعه اشتغال پایدار روستایی در ادامه هدف از برگزاری این همایش را حمایت معنوی از اقامتگاه‌های بوم گردی، هم اندیشی در بین اقامتگاه‌ها در زمینه آسیب ها، چالش‌ها و توسعه بوم گردی، تقویت و نقش توسعه بوم گردی و ترغیب آحاد مردم در استفاده از ظرفیت‌های اقامتگاه‌های بوم گردی برشمرد.

وی افزود: در بحث اشتغال روستایی کار‌های زیادی انجام شده و در بحث مقاوم سازی مسکن روستایی کار‌های زیادی توسط بنیاد مسکن در روستا‌ها در حال انجام است و بیش از ۲.۵ میلیون واحد مسکونی در روستا‌ها مسیر بازسازی را درپیش گرفته اند که نزدیک به ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار مسکن در حال حاضر تمام شده و مورد استفاده قرار گرفته است.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با بیان این که ۷۵ درصد از جمعیت روستایی ما امروز در روستا‌ها طرح هادی دارند، گفت:

خلاء محسوسی که در روستا‌ها طی سالیان گذشته داشتیم اعتبارات ویژه برای اشتغال روستاییان بود که این اعتبارات امروز در نظر گرفته شده و حرکت آن شروع شده است مطمئن هستم که می‌تواند در توقف مهاجرت روستاییان به شهر‌ها و حتی برعکس نتیجه بخش باشد.

 

*** برگزاری همایش ملی نقش اقامتگاه‌های بوم گردی

 

همایش ملی نقش اقامتگاه‌های بوم گردی امروز در سالن اجتماعات دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران برگزار می‌شود

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با اشاره به توسعه اشتغال پایدار روستایی درباره برگزاری این رویداد گفت:

یکی از برنامه‌های تاثیرگذار در توسعه روستا‌ها و افزایش پایداری آن‌ها بحث اقامتگاه‌های روستایی است که هم ایجاد اشتغال کرده و هم زمینه‌ای برای سفر مردم به روستا‌ها فراهم می‌کند.

محمد امید ادامه داد: این حرکت در کشور به صورت نظام‌مند ۱۰ سالی است که شروع شده، ولی اوج آن مربوط به یک سال گذشته است.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور بیان کرد: ۱۰ درصد از اعتباراتی که از صندوق توسعه ملی برای اشتغال روستاییان و عشایر در نظر گرفته شده مربوط به کار‌های بوم گردی و اقامتگاه‌های روستایی است.

امید با اشاره به توسعه اشتغال پایدار روستایی اظهار داشت: نزدیک به هزار و ۳۰۸ باب از این اقامتگاه‌ها در بیش از هزار و ۲۰۰ روستای کشور فعال شده که هدف خوبی برای گردشگری است.

 

*** هزینه ۶ هزار میلیارد تومانی برای اشتغال روستایی

 

وی یادآور شد: مبلغ ریالی ۱.۵ میلیارد دلار صندوق توسعه ملی معادل ۱۸ هزار میلیارد تومان است که تاکنون ۶ هزار میلیارد تومان آن برای اشتغال روستایی هزینه شده است.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با اشاره به توسعه اشتغال پایدار روستایی گفت: از این ۱۸ هزار میلیارد تومان معادل ۱۰ درصد آن هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان است که مختص به کار‌های بوم گردی و اقامتگاه‌های روستایی است.

امید در ادامه هدف از برگزاری این همایش را حمایت معنوی از اقامتگاه‌های بوم گردی، هم اندیشی در بین اقامتگاه‌ها در زمینه آسیب‌ها، چالش‌ها و توسعه بوم گردی، تقویت و نقش توسعه بوم گردی و ترغیب آحاد مردم در استفاده از ظرفیت‌های اقامتگاه‌های بوم گردی برشمرد.

امید با اشاره به توسعه اشتغال پایدار روستایی اضافه کرد: این همایش در دو بخش سخنرانی مقامات و مهمانان همایش و برگزاری یک نشست هم اندیشی بین مسئولان اقامتگاه‌ها با مسئولان مرتبط به بخش گردشگری در سالن اجتماعات دانشکده تربیت بندی دانشگاه تهران برگزار می‌شود.

همچنین در برگزاری این همایش ایجاد یک زنجیره هوشمند گردشگری که با بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود محقق شود نیز پیگیری می‌شود.

وی با اشاره به توسعه اشتغال پایدار روستایی ادامه داد: با توجه به ظرفیتی که کشور ما دارد اطمینان دارم آن بخشی از اعتباراتی که از صندوق توسعه ملی ویژه این کار دیده شده است ظرفیت خیلی خوبی را برای توسعه بوم گرای ایجاد می‌کند و از طرف دیگر اتفاق خوبی که رقم می‌خورد بحث مداخله جدی بخش خصوصی و اتحادیه و انجمن بوم گردی کشور است.

امید گفت: به طور قطع ما می‌توانیم در این مسیر به سمت استاندارد‌های خوب و پذیرفته شده بین المللی پیش برویم و ظرفیت‌های خوبی ایجاد شود.

 

*** اقامت‌گاه‌های بوم گردی از مقاصد مهم گردشگری

 

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور افزود: گردشگرانی که وارد کشور می‌شوند یکی از مقاصد مهم گردشگری آن‌ها اقامت‌گاه‌های بوم گردی است بنابراین فضای کار خیلی خوبی برای اشتغال روستایی ما وجود دارد و از طرف دیگر برای ما هم در معاونت توسعه روستایی اتفاق خوبی که از قبال این داستان می‌افتد احیای روستا‌ها است و جلوگیری از مهاجرت آن‌ها است.

وی با اشاره به توسعه اشتغال پایدار روستایی تاکید کرد: با این تسهیلاتی که الان پرداخت می‌شود روند مهاجرت از روستا به شهر متوقف خواهد شد و ما مهاجرت معکوس را به طور قطع در آمار‌های سرشماری‌های بعدی خواهیم داشت. البته ادعای سنگینی است، اما با آمار‌هایی که بدست ما رسیده و با بازدید از روستا‌ها و کار‌هایی که دولت برای روستا‌ها انجام می‌دهد این اتفاق خواهد افتاد.

امید یادآور شد: در بحث اشتغال روستایی کار‌های زیادی انجام شده و در بحث مقاوم سازی مسکن روستایی کار‌های زیادی توسط بنیاد مسکن در روستا‌ها در حال انجام است و بیش از ۲.۵ میلیون واحد مسکونی در روستا‌ها مسیر بازسازی را درپیش گرفته اند که نزدیک به ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار مسکن در حال حاضر تمام شده و مورد استفاده قرار گرفته است.

 

*** طرح هادی در روستاها

 

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با بیان این که ۷۵ درصد از جمعیت روستایی ما امروز در روستا‌ها طرح هادی دارند، گفت: خلاء محسوسی که در روستا‌ها طی سالیان گذشته داشتیم اعتبارات ویژه برای اشتغال روستاییان بود که این اعتبارات امروز در نظر گرفته شده و حرکت آن شروع شده است مطمئن هستم که می‌تواند در توقف مهاجرت روستاییان به شهر‌ها و حتی برعکس نتیجه بخش باشد.

وی با اشاره به توسعه اشتغال پایدار روستایی و با بیان این که حداقل نتیجه‌ای است که ما از اعتبارات خوبی که با درخواست معاون اول رییس جمهور و موافقت رهبر معظم انقلاب و موافقت مجلس تصویب شد مهاجرت معکوس به روستا است، گفت:

این تاثیر را خواهیم دید و در پایان این اعتبارات این نوید را می‌توانیم به مردم بدهیم که این اتفاق در کشور رقم خورده است.

امید در ادامه یادآور شد: اختیارات این تسهیلات در چارچوب قانون مقرر و آیین نامه‌ای به استان‌ها و استانداری‌ها ابلاغ شده است.

کارگروه ملی کشور که مرکب از وزارت کار، سازمان برنامه و بودجه و معاونت توسعه روستایی در مرکز کار خود را انجام دادند و تسهیلات را آماده کردند. بانک‌های عامل کار را شروع کردند و دستگاه‌های اجرایی مجوز را به استان‌ها صادر کردند.

وی با اشاره به توسعه اشتغال پایدار روستایی گفت: نکته مهمی این است که استاندار‌های ما در استان‌ها مجریان این طرح‌ها هستند بنابراین هم وزارتخانه‌هایی که طرح را تصویب می‌کنند و هم وزارت کار که کارگروه‌ها را هدایت می‌کند توجه کنند که اختیارات مرکزی در این زمینه تقریبا به استان‌ها داده شده است.

استان‌ها از این بابت حجت بر آن‌ها تمام شده است و اختیار به استانداران و کارگروه‌های اشتغال استان‌ها داده شده است.

امید افزود: بخش قابل توجهی هم از نظارت به استان‌ها واگذار شده است و از مجموع دست اندرکاران این تسهیلات به استان‌ها انتظار این است که دقت لازم را در این زمینه داشته باشند.

وی با اشاره به توسعه اشتغال پایدار روستایی در ادامه یادآور شد: در دنیا ظرف سال‌های گذشته توجه ویژه‌ای به بخش‌های مختلف گردشگری شده است و موضوع طبیعت گردی به‌صورت ویژه مدنظر قرار گرفته قطعاً در اقامتگاه‌های بوم گردی مردم با آداب و رسوم و شیوه زندگی اقشار مختلف آشنا می‌شوند و نقش اقامتگاه‌های بوم گردی تکمیل کننده توسعه روستایی است.

 

*** ارائه آموزش‌های لازم به روستاییان برای ورود به حوزه بوم‌گردی

 

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس‌جمهور در پاسخ به سوالی در خصوص ارائه آموزش‌های لازم به روستاییان برای ورود به حوزه بوم‌گردی و بهره‌گیری از تسهیلات ارائه شده همچنین تعیین شاخص‌های لازم برای استاندارد‌های لازم برای بوم‌گردی‌های ایجاد شده، گفت:

تشکیل جوامع حرفه‌ای قطعاً نیازمند آموزش در کیفی‌سازی موضوعات است و حتی صدور مجوز در آینده نزدیک در این حوزه به جوامع حرفه‌ای مرتبط خواهد بود.

وی با اشاره به توسعه اشتغال پایدار روستایی ادامه داد: در حال حاضر نیز جامعه حرفه‌ای اقامتگاه‌های بوم گردی در حال تعامل با سازمان میراث فرهنگی و گردشگری است.

امیدواریم موضوع آموزش که از اهمیت بسزایی در این حوزه برخوردار است، به‌صورت جدی دنبال شود. قطعاً این حوزه استاندارد‌های خاصی را می‌طلبد.

در همین رابطه سند توسط جامعه حرفه‌ای اقامتگاه‌های بوم گردی تدوین شده است.

 

*** اعطای مجوز‌های بوم‌گردی

 

امید با اشاره به توسعه اشتغال پایدار روستایی گفت: دستورالعمل‌های ویژه نیز توسط سازمان میراث فرهنگی برای اعطای مجوز‌های بوم‌گردی وجود دارد همچنین وزارت بهداشت و نیروی انتظامی نیز بر رعایت استاندارد‌های این مجموعه‌ها نظارت می‌کند.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس‌جمهوری در خصوص توزیع این مجموعه‌ها در سطح استان‌های کشور گفت:

قطعاً اقامتگاه‌های بوم‌گردی باید همراه با جاذبه‌های منطقه باشد.

همه استان‌های کشور از فرصت اعطای تسهیلات استفاده می‌کنند به شکلی که حتی استان‌های که شرایط آب و هوای خیلی مناسبی ندارند با توجه به جاذبه‌های دیگر مورد توجه قرار می‌گیرند واز این فرصت استفاده می‌کنند.

وی با اشاره به توسعه اشتغال پایدار روستایی افزود: معاونت توسعه روستایی نیز در تمامی بخش‌ها به عنوان هماهنگ کننده عمل می‌کند و در موضوع اعطای تسهیلات کار نظارت را انجام می‌دهد، اما خط قرمز ما در تمامی این مراحل این است که تسهیلات حتماً به روستا‌ها برود و موجب ایجاد اشتغال شود.

امید با اشاره به اقداماتی که در گذشته در سطح روستا‌ها انجام شده است، اظهار کرد:

متأسفانه با وجود کار‌های زیادی که انجام شده ماندگاری روستاییان در روستا‌ها محقق نشده است. در پی این مهاجرت به شهر‌ها آسیب‌های همچون حاشیه نشینی در شهر‌های بزرگ رقم خورده است.

 

*** نرخ تسهیلات روستاییان

 

وی با اشاره به توسعه اشتغال پایدار روستایی ادامه داد: در حال حاضر نرخ تسهیلاتی که در اختیار روستاییان از این محل یعنی ۱.۵ میلیارد دلاری که از صندوق توسعه ملی در اختیار طرح‌های روستایی برای اشتغال پایدار قرار گرفته ۶۰ میلیون تومان برای هر یک از طرح‌ها بوده است که توزیع این تسهیلات در سطح استان‌ها براساس شاخ‌های همچون نرخ بیکاری روستا و درآمد سرانه آن‌ها در نظر گرفته شده و سهم هر یک از روستا‌ها از این محل در جدولی به‌صورت جداگانه منتشر شده است.

 

به گزارش خبرگزاری روستا، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس‌جمهور در پایان یادآور شد:

تاکنون متقاضیانی که درخواست استفاده از این تسهیلات را داشته‌اند ۴۵۰ هزار نفر ثبت نامی در سامانه کارا بوده است. از این تعداد ۸۳ هزار طرح بالغ بر ۸,۳۴۵ میلیارد تومان مصوب بانک‌های عامل شده است و حدود ۷۷۶۰۰ طرح با اعتبار ۷,۲۹۱ میلیارد تومان با بانک‌های عامل وارد اخذ قرارداد شدند. از این میان حدود ۷۵ هزار طرح با رقمی معادل ۶,۲۵۹ میلیارد تومان در حوزه بوم گردی بوده است.

 

 

 

انتهای پیام///

منبع
خبرگزاری روستا
ارسال دیدگاه