کد خبر:66463
پ
اجرای طرح تحول سلامت

اجرای طرح تحول سلامت در خراسان شمالی

کارشناس مسئول بهداشت دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی: انجام وارنیش فلوراید برای کودکان ۶ تا ۱۴ سال استان نیز از جمله خدماتی است که در اجرای طرح تحول سلامت انجام شده است.

کارشناس مسئول بهداشت دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی خراسان شمالی اعلام کرد: انجام وارنیش فلوراید برای کودکان ۶ تا ۱۴ سال استان نیز از جمله خدماتی است که در اجرای طرح تحول سلامت انجام شده است.

 

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و خبری روستا و عشایر ایران، «جمشید ربانی» در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: با اضافه شدن این تعداد دندانپزشک، وضعیت استان در این بخش به لحاظ نیروی انسانی مطلوب می‌شود. ۴۴ درصد از جمعیت ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی در مناطق روستایی سکونت دارند. وی گفت: اکنون ۴۷ مرکز جامع سلامت دندانپزشکی شهری و روستایی در خراسان شمالی وجود دارد که ۳۲ دندانپزشک و پنج کاردان بهداشت دهان در این مراکز فعالیت دارند.

 

*** اقدامات انجام شده در اجرای طرح تحول سلامت

 

ربانی با اشاره به اجرای طرح تحول سلامت در خراسان شمالی اضافه کرد: با اجرای این طرح از نظر فضای فیزیکی تمام تجهیزات در بخش بهداشت دهان و دندان به‌روز و نو شده است. ربانی با بیان اینکه وارنیش فلوراید روشی برای پیشگیری از پوسیدگی دندان‌های دانش آموزان ۶ تا ۱۴ سال است گفت: طرح استفاده از این روش در استان سالی ۲ نوبت برای ۱۰۰ هزار دانش آموز اجرا می‌شود.

 

وی اضافه کرد: اجرای طرح استفاده از وارنیش فلوراید در هر دوره مبلغ ۱۰ میلیارد ریال برای دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی خراسان شمالی هزینه دارد. وی اظهارکرد: توزیع مسواک انگشتی برای کودکان زیر سه سال از دیگر اقدامات انجام شده در اجرای طرح تحول سلامت است که در این ارتباط پارسال ۱۱ هزار عدد از این نوع مسواک توزیع شد.

 

*** خدمات ارائه شده در اجرای طرح تحول سلامت در استان

 

کارشناس مسئول بهداشت دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی خراسان شمالی افرود: پارسال نزدیک به ۱۰ هزار وارنیش فلوراید توسط بهورزان در مناطق روستایی و مراقبین سلامت در مناطق شهری برای کودکان سه تا ۶ سال توزیع شد. وی ادامه داد: از دیگر خدمات ارائه شده در اجرای طرح تحول سلامت در استان، تحت پوشش قرار دادن مادران باردار و شیرده است که کارهای ترمیم و جرم گیری برای آنها به‌صورت رایگان در مناطق روستایی ارائه می‌شود. 

 

ربانی گفت: ترمیم دندان دانش آموزان گروه هدف ۶ تا ۱۴ سال روستایی و شهری نیز در این طرح به صورت رایگان انجام می‌شود. وی در ادامه گفت: وضعیت خراسان شمالی در شاخص دی ام اف تی (DMFT) که نشان دهنده میزان وضعیت سلامت دهان و دندان است نسبت به کشور مطلوب‌تر است.

 

*** وضعیت خراسان شمالی

 

ربانی بیان کرد: این شاخص در کودکان ۱۲ ساله کشور نزدیک به ۲ است، یعنی هر کودک ۱۲ ساله ۲ دندان کشیده، پوسیده و یا ترمیم شده دارد. وی ادامه داد: در این شاخص وضعیت خراسان شمالی در مناطق شهری ۱٫۳ درصد و در مناطق روستایی ۱٫۶ درصد است که وضعیت این استان نسبت به کشور بهتر است.

 

ربانی گفت: در دندان‌های شیری کودکان ۶ سال هم هر کودک در کشور ۵٫۸ درصد دندان پوسیده، کشیده و یا ترمیمی دارد که این رقم در خراسان شمالی ۵٫۴ درصد است. 

 

به گزارش خبرگزاری روستا، کارشناس مسئول بهداشت دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی خراسان شمالی در پایان خاطر نشان کرد: در بحث آموزش بهداشت دهان و دندان مراقبان سلامت و به‌ورزان بازوان کمکی هستند تا بتوانیم فرهنگ رعایت بهداشت دهان و دندان را در جامعه و استان نهادینه کنیم. 

 

روستانیوز روستانیوز روستانیوز

انتهای پیام///

منبع
خبرگزاری روستا
ارسال دیدگاه