کد خبر:61752
پ
۱۰۱۰۰_۸۲۱
رئیس سازمان دامپزشکی:

شناسایی ۴۲۱ مورد کانون بیماری آنفلوانزای پرندگان

بنا بر اعلام رئیس سازمان دامپزشکی کشور تا‌کنون ۴۲۱ مورد کانون بیماری آنفلوانزای پرندگان h5n8 شناسایی شده و بیش از ۲۱ میلیون قطعه مرغ معدوم شده است.

بنا بر اعلام رئیس سازمان دامپزشکی کشور تا‌کنون ۴۲۱ مورد کانون بیماری آنفلوانزای پرندگان h5n8 شناسایی شده و بیش از ۲۱ میلیون قطعه مرغ معدوم شده است.

 

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و خبری روستا، “علیرضا رفیعی” رئیس سازمان دامپزشکی در نشست خبری که به مناسبت دهه فجر در این سازمان برگزار شد، در مورد آخرین وضعیت آنفلوانزای پرندگان گفت: بسیاری از کشورهای پیشرفته نیز اکنون با این بیماری درگیرند و در کشور ما هم در ۱۶ استان کشور گزارش بیماری آنفلوانزای حاد پرندگان را داشته‌ایم. وی به این نکته هم اشاره کرد که استان قم دارای بیشترین بار این نوع بیماری است، ولی در برخی استان‌ها مانند لرستان و سمنان تنها یک کانون گزارش شده است.

 

*** قم و اصفهان و یزد بیشترین میزان گزارش کانون‌های بیماری را دارند

 

رفیعی تصریح کرد: با آنکه مرغ گوشتی، تخم‌گذار، شترمرغ، اردک و بلدرچین درگیر بیماری آنفلوانزای پرندگان شده‌اند، اما ۷۳ درصد خسارت در صنعت مرغ تخم‌گذار بوده است و بیش از ۸ درصد پولت‌ها را هم درگیر کرده است. وی افزود: در حال حاضر استان‌های قم و اصفهان و یزد بیشترین میزان گزارش کانون‌های بیماری را دارند.

 

رفیعی در پاسخ به این‌که چرا سازمان دامپزشکی نتوانسته است، از سال گذشته کانون بیماری‌های آنفلوآنزای پرندگان را به خوبی مهار کند، گفت: کشور ما ۳۴۰ آبگیر، سد و تالاب دارد که سال‌ها پرندگان خارجی در آن نشست و برخاست داشته و ویروس را به کشور منتقل کرده‌اند و ویروس به گونه‌ای از حیات وحش به پرندگان بومی رسیده است. وی اضافه کرد: این ویروس چرخه حیات را طی کرده و از سال ۹۵ از مرغ روستایی به صنعت مرغ ما به‌ویژه مرغ تخم‌گذار انتقال داده شده است، چرا که بیشترین ترددها از جمله حمل و نقل، انتقال سوخت،‌ انتقال تخم‌مرغ به صورت روزانه در این صنعت بیشتر از سازمان‌های دیگر است.

 

*** ۲۴ هزار واحد مرغداری فعال در کشور وجود دارد

 

رئیس سازمان دامپزشکی این را هم گفت: ۲۴ هزار واحد مرغداری فعال در کشور وجود دارد که از این تعداد ۴۲۰ کانون بیماری گزارش شده است. مضاف بر آنکه ما بیش از ۲ میلیون تن تولید کود مرغی داریم که اگر به هر دلیل خارج از شبکه دامپزشکی تولید شود، بیماری را از نقطه‌ای به نقطه‌ای دیگر انتقال می‌دهد. مضاف بر آنکه کارگران موقت زیاد داریم که امروز در یک نقطه و فردا در جای دیگری فعالیت می‌کنند که خود امر کنترل و پیش‌گیری را برای ما سخت کرده و به توسعه بیماری کمک می‌کند.

 

وی فعالیت بازار روزها و بازارهای محلی در نقاط مختلف کشور را که محل حمل و رفت و آمد مردم است را یکی دیگر از مکان‌های انتقال بیماری به ویژه برای نگه‌داری طیور بومی دانست و افزود: اگر بخواهیم به یک‌باره در یک روز با اتمام این‌‌ها برخورد کنیم، نیاز به ۱۰ هزار حکم قضایی داریم که امکان این‌ها فراهم نیست مضاف بر آن‌که در همه جای دنیا پرندگان بومی را در قفس نگه‌داری می‌کنند که در کشور ما این نکته رعایت نمی‌شود و خود اشاعه بیماری است. 

 

*** عوامل شیوع آنفلوانزای پرندگان

 

رئیس سازمان دامپزشکی یکی دیگر از عوامل شیوع آنفلوانزای پرندگان به این شدت را تمرکز بیش از ۸۵ درصد صنعت طیور در نقاط خاص کشور دانست و افزود: اما اخیرا دستور داده‌اند که تراکم را کم کرده و تراکنش مرغداری‌های در استان‌های مختلف انجام شود. وی در پاسخ به انتقاد خبرنگاران که چرا سازمان دامپزشکی در اطلاع‌رسانی به موقع در مورد شیوع آنفلوآنزا اقدام نکرد، تا حدی که رئیس‌جمهور همه به این سازمان تذکر داد، گفت:‌ ما طی ۴ ماه گذشته به هر استانی که سفر کردیم، با خبرنگاران هر استان نشست خبری داشتیم و در ۱۹ استان مصاحبه کرده‌ام، مضاف بر آنکه اطلاع‌رسانی ما به ذینفعان همواره برقرار بوده است.

 

رفیعی هم‌چنین به فعالیت‌های این سازمان و بهره‌برداری از پروژه‌هایی که به مناسبت دهه فجر در این سازمان آماده شده است، گفت:‌ بیش از ۴۶ پروژه دامپزشکی با اعتباری بالغ بر ۲۰۰ میلیارد تومان برای تأسیس درمانگاه‌ها، داروخانه‌ها،‌کشتارگاه‌ها،‌ مراکز مایه‌کوبی و تولیدات مواد آلی در ۱۸ استان کشور به بهره‌برداری می‌رسد. مضاف بر آنکه با اجرای این پروژه‌ها برای ۸۱۷ نفر اشتغال مستقیم و برای ۱۵۸۳ نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد می‌شود.

 

*** بیش از ۲۹ میلیون رأس دام سبک و ۷ میلیون رأس دام سنگین علیه بیماری تب برفکی واکسینه شدند

 

رئیس سازمان دامپزشکی با ارائه آماری از عملکرد سازمانش در ۹ ماهه سال جاری در حوزه برخورد با بیماری‌های دام و طیور خاطر نشان کرد: با همکاری بخش خصوصی بیش از ۲۹ میلیون رأس دام سبک و ۷ میلیون رأس دام سنگین علیه بیماری تب برفکی به طور رایگان واکسینه شده‌اند، مضاف بر آنکه در این مدت ۵۳ میلیون رأس دام سبک علیه بیماری آبله و بیش از یک میلیون رأس دام سنگین علیه بیماری لمپی اسکین و حدود ۲ میلیون رأس گاو علیه بیماری تب مالت واکسیناسیون رایگان گرفته‌اند.

 

در بخش دیگری از این نشست رئیس سازمان نظام دامپزشکی گفت: در حال حاضر ۳۶ هزار و ۶۳۴ نفر در این سازمان عضو هستند که دفاع از حقوق صنفی آن‌ها از رسالت‌های این سازمان است. وی یکی از ضرورت‌های کار را سرعت بخشیدن به صدور پروانه عنوان کرد و گفت: از اواخر سال گذشته روند کار را به‌طور کامل پیش برده‌ایم، تا تمام صدور پروانه‌های بهداشتی در قالب پنجره واحد الکترونیک صورت گیرد و فرآیند این کار از سال ۹۳ آغاز شده بود، تا تمام کارها به صورت الکترونیک انجام شود.

 

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و خبری روستا، رئیس سازمان دامپزشکی هم‌چنین با اعلام آماری از پروانه‌های صادره در این سازمان گفت: از سال ۹۱ تا پایان دی ماه امسال ۶۱ هزار و ۲۲۶ فقره پروانه در زمینه‌های بهداشتی تأسیس و بهره‌برداری، تمدید و بهسازی توسط سازمان نظام دامپزشکی صادر شده است.

 

انتهای پیام///

منبع
فارس نیوز
ارسال دیدگاه