کد خبر:106724
پ
۲۵۷۹۴
روسنا گزارش می دهد:

مرغداران گول حرف مسئولان را خوردند؛ ضرر دادند اما قیمت‌ها اصلاح نشد

مرغداران درحالی زیان می دهند که فعالان حوزه می گویند با آزادسازی قیمت‌ها سود زیادی نصیب دولت شد و لذا به جای دادن سوبسید به مصرف کننده از جیب تولیدکننده‌ها، باید مقداری از این سود را صرف بخش طیور کند.

مرغداران درحالی زیان می دهند که فعالان حوزه می گویند با آزادسازی قیمت‌ها سود زیادی نصیب دولت شد و لذا به جای دادن سوبسید به مصرف کننده از جیب تولیدکننده‌ها، باید مقداری از این سود را صرف بخش طیور کند.

 

*** افزایش قیمت مرغ

 

به گزارش روستا، در حالی بحث افزایش قیمت مرغ و تصویب نرخ ۶۳ هزار تومانی از سوی شیراوند معاون بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی طی هفته گذشته مطرح شد که از سوی دیگر برای تنظیم بازار نیز شرکت بازرگانی اقدام به توزیع مرغ منجمد در بازار به قیمت ۴۵ هزار تومان کرده است.

با این وجود کارشناسان معتقدند چنین اقداماتی حکم مُسکن دارد و تنها کمی از التهابات بازار را کم می کند و با توجه به ریشه ای بودن مشکلات طیور کشور نمی‌توان طی ماه‌های آتی روند منطقی برای بازار مرغ و تخم مرغ کشور متصور شد.

در واقع گرانی نهاده ها باعث شده است بازار محصولات و فراورده های این صنعت چندان رونقی نداشته باشد و کارشناسان پیش بینی گرانی این محصولات را طی ماه های اخیر دارند.

بخشی از سود حاصل از آزادسازی یارانه ها را به تولید کنندگان یا مصرف کننده ها تخصیص بدهید.

 

*** رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخمگذار تهران/ وضعیت بازار نهاده‌های دام و طیور

 

رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخمگذار تهران در خصوص وضعیت بازار نهاده‌های دام و طیور، گفت:

در حال حاضر اوضاع بد نیست و نهاده به وفور در بازار موجود است اما از نظر قیمتی بعد از انجام آزاد سازی، قیمت ها به نحوی بالا رفت که خرید نهاده خارج از توان تولید کننده ها است.

 

ناصر نبی پور در ادامه افزود:

چندی پیش طی جلسه ای که با معاون رئیس جمهور برگزار کردیم ایشان وعده دادند که کلیه ضرر و زیان های ما مرغداران را تا تاریخ ۳۱ شهریور ماه پرداخت می کنند اما هنوز محقق نشده است.

در واقع معاون رئیس جمهور به ما قول داد که اگر تا ۳۱ شهریور ماه در راستای آزاد سازی قیمت ها با دولت همراه باشید کلیه ضرر و زیان ها را می پردازیم و قیمت ها را اصلاح می کنیم.

مرغداران در شرایطی در حال زیان دهی هستند که تولید کننده های معتقدند در بخش تخم مرغ باید قیمت هر کیلو از این محصول بین ۴۸ تا ۵۰ هزار تومان باشد تا متضرر نشوند.

مساله اینجا است که الان با اینکه قیمت مصوب تخم مرغ ۳۵ هزار و ۵۰۰ تومان است، تولیدات خود را حتی هزار تومان هم زیر قیمت مصوب می فروشیم. این در حالی است که در ابتدا قیمت ۴۳هزار تومان مصوب شد اما قول دادند نرخ را کاهش دهند و سپس ضرر و زیان ما را بدهند.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر حتی اگر همان نرخ ۴۳ هزار تومان را هم تایید کند باز هم ضرر می دهیم، افزود:

امروز قیمت هر کیلوگرم تخم مرغ باید بین ۴۸ تا ۵۰ هزار تومان باشد. البته ما نیز می دانیم که مردم توان خرید ندارند اما آیا باید تولیدکننده تاوان این مساله را از جیب خود بدهد؟ وظیفه دولت در این میان چیست؟

 

رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخمگذار تهران درباره اینکه راهکار پیشنهادی شما به دولت در این جهت که مصرف کننده تحت فشار قرار نگیرد و تولید کننده هم متضرر نشود، گفت:

در همه جای دنیا کشاورزی سوبسید پذیر است و اگر دولت کمک نکند کشاورزی نمی تواند ادامه یابد چون سود کشاورز بسیار پایین است. وقتی دولت آزاد سازی را اجرایی کرد، سود بالایی کسب کرد و لذا مقداری از این سود را باید به مردم یا تولید کننده بدهد تا بتوانند سرپا بایستد.

 

نبی پور در خصوص آینده پیش روی بخش مرغ تخمگذار گفت:

درست است که الان دولت از پایین نگه داشتن قیمت تخم مرغ خوشحال است اما باید به این فکر کند که در آینده وضعیت مرغ تخمگدار چه می شود؟

 

*** به ازای تولید هر کیلو تخم مرغ ۸ تا ۱۰ هزار تومان ضرر می‌دهیم

 

وی در ادامه بیان داشت:

همانطور که می دانید دوره پرورش مرغ تخمگذار طولانی و حداقل ۲۰ ماهه است حال باید دید ۵ ماه دیگر چه می شود؟

آیا ۵ ماه دیگر که مرغ های تخمگذار از دور تولید خارج می شوند باز هم تولید کننده ای خواهد بود که تخم مرغی برای عرضه در بازار تولید کند؟

در حال حاضر تولید کننده های این بخش به ازای هر کیلوگرم ۸ تا ۱۰ هزار تومان ضرر می دهد. آیا با این وضعیت می توان امیدی به تداوم روند تولید داشت؟

مرغداران گول حرف مسئولان را خوردند و اگر این روند ادامه یابد تولید کننده نمی تواند ادامه بدهد.

 

رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخمگذار تهران در پایان، اظهار داشت:

درست است که الان همه واحدهای پرورشی مرغ تخمگذار فعال هستند اما مساله اینجا است که دوره پرورش مرغ تخمگذار مثل مرغ گوشتی کوتاه نیست و حداقل ۲۰ ماه باید ادامه داد و پس از اتمام این دوره ممکن است بسیاری از دور تولید خارج شوند.

از سوی دیگر الان بخشنامه ای داده اند که بر اساس آن اجازه نمی دهند گله های مرغ جوان حذف شود. در غیر اینصورت الان بسیاری از واحدهای پرورشی گله های خود را ار دور تولید خارج می کنند.

بازار

 

 

انتهای پیام///

ارسال دیدگاه