کد خبر:99365
پ
محمد پور کاظمی
‌رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور خبر داد

همکاری موسسه تحقیقات علوم شیلاتی با مجامع بین‌المللی

‌رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، بخش تحقیقات را یکی از شاهراه‌های اصلی در رونق تولید خواند و از همکاری این موسسه با مجامع بین‌المللی خبر داد.

‌رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، بخش تحقیقات را یکی از شاهراه‌های اصلی در رونق تولید خواند و از همکاری این موسسه با مجامع بین‌المللی خبر داد.

 

*** رونق تولید با اتکا بر اصول علمی

 

به گزارش خبرگزاری روستا، محمد پورکاظمی با اشاره به این‌که رونق تولید با اتکا بر اصول علمی و پایداری آن در عرصه‌های مختلف شیلاتی صورت خواهد گرفت، گفت:

تحقیقات در علوم شیلاتی بر اساس دو محور انجام می‌شود؛ یکی آبزی پروری و دیگری صید و صیادی.

وی افزود: انجام فعالیت‌های تحقیقاتی مربوط به اصلاح نژاد و معرفی سویه‌های سریع الرشد، افزایش راندمان تولید و معرفی گونه‌ها و عرصه‌های جدید مانند جلبک و گیاهان آبزی، صدف‌های خوراکی و خیار دریایی که کمتر به آن توجه شده از اولویت‌های موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور است که نقشی اثربخش در اقتصاد کلان آبزیان خواهد داشت.

 

*** پایداری صید؛ وابسته به تحقیقات

 

رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور در ارتباط با موضوع صید، عنوان کرد:

در حال حاضر سیل عظیمی از صیادان در قالب تعاونی‌ها در شمال و جنوب فعالیت دارند.

پایداری و نحوه صید آن‌ها به نتایج برآورد ذخایر و پروژه‌های تحقیقاتی وابسته است.

این پروژه‌ها توسط محققان علوم شیلاتی کشور انجام می شود.

زیرا این پژوهشگران هستند که با تعیین میزان ذخایر، نقشی تعیین کننده در حفظ و احیای ذخایر ایفا می‌کنند و موجب می‌شوند که این پایداری در سال‌های آتی نیز تداوم یابد.

 

*** صید و صیادی در آب‌های بین‌المللی

 

 رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی اضافه کرد: با توجه به ذخایری که هم اکنون در دریاها وجود دارد، به نظر می‌رسد که برای سال جاری سقف تولید در آب‌های سرزمینی افزایش چندانی نداشته باشد، اما در برنامه‌ای که سازمان شیلات ایران در افق تولید تدارک دیده، صید و صیادی در آب‌های دور از ساحل و آب‌های بین‌المللی، در نظر گرفته شده که در صورت اجرایی شدن، سهم این زیربخش، در رونق تولید افزایش قابل توجهی خواهد یافت.

وی ادامه داد: گذشته از این‌ها در بخش تحقیقات می‌توان با مدیریت بهینه، ضایعات در قسمت‌های مختلف مانند حمل و نقل، نگهداری و استفاده از سیستم‌های برودتی را که به حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد می‌رسد، کاهش داد و به ازای آن درآمد صیادان و تولیدکنندگان را بالا برد.

 

*** راه‌اندازی صنعت اکوتوریسم

 

ضمن این‌که شناسایی ذخایر جدید مانند اعماق بالای ۳۰۰ متر در دریای عمان که تاکنون برداشتی از آن صورت نگرفته در دستور کار موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور قرار دارد و می‌تواند در افزایش سهم صیادی در رونق تولید بسیار تاثیرگذار باشد.

پورکاظمی معتقد است که راه‌اندازی صنعت اکوتوریسم، در کنار صید متعارف از دریاها می‌تواند به پایداری درآمد جامعه صیادی کمک کرده و افق جدیدی را در مسیر اشتغال‌زایی به روی بومیان مناطق ساحل نشین بگشاید.

 

*** اجرای طرح‌های مشترک با مراکز علمی بین‌المللی در موسسه تحقیقات علوم شیلاتی

 

به گزارش خبرگزاری روستا، رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور در پایان با تاکید بر این‌که این موسسه با سابقه‌ای ۱۰۰ ساله دارای ۱۱ پژوهشکده و مرکز است، گفت:

با استفاده از ظرفیت علمی موجود در وزارت جهاد کشاورزی، دانشگاه‌ها، بخش خصوصی به ویژه شرکت‌های دانش بنیان، ارتباط موثر با مجامع بین المللی مانند فائو و دانشگاه واخنینگن هلند و یا موسسه تحقیقات شیلات مجارستان که در حال حاضر طرح‌هایی را به طور مشترک در دست اجرا داریم، همه و همه دست به دست هم داده و این موسسه را در راه رسیدن به اهداف خود یاری خواهد کرد.

البته قبل از آغاز سال جدید، جلسات متعددی با روسای محترم پژوهشکده‌ها و مراکز تابعه برگزار و برنامه‌های مربوط به هر مرکز به صورت جداگانه تدوین و ابلاغ شد که امید می‌رود تا پایان سال ۹۸ تمامی آن‌ها جامه عمل بپوشند.

 

 

 

انتهای پیام///

منبع
خبرگزاری روستا
ارسال دیدگاه