کد خبر:85276
پ
توسعه مکانیزاسیون
رییس سازمان جهاد کشاورزی قزوین خبر داد:

راهکار گذر از کشاورزی سنتی به مدرن توسعه مکانیزاسیون است

رییس سازمان جهاد کشاورزی قزوین راهکار گذر از کشاورزی سنتی به مدرن را توسعه مکانیزاسیون اعلام کرد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی قزوین راهکار گذر از کشاورزی سنتی به مدرن را توسعه مکانیزاسیون اعلام کرد.

 

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و خبری روستا و عشایر ایران، امروزه کشاورزی از فضای سنتی فاصله گرفته و کشورها در پی آن هستند تا با مدرن‌سازی این بخش با صرف کمترین زمان و هزینه بیشترین و بهترین به تولید محصول بپردازند.

استفاده از وسایل و ادوات مکانیکی در مراحل مختلف کاشت و برداشت یا به عبارتی مکانیزاسیون یکی از راه‌های مدرن‌سازی بخش کشاورزی است و نقش مهمی نیز در کاهش هزینه‌ها و بهبود عملکرد در این حوزه دارد.

در استان قزوین طی سال‌های گذشته با اختصاص تسهیلات مناسب از سوی دولت شاهد ارتقای ضریب مکانیزاسیون بوده‌ایم اما هنوز تا رسیدن به برنامه‌های مشخص شده در این حوزه فاصله وجود دارد که کاهش این فاصله با جدیت بیشتر دست‌اندرکاران بخش کشاورزی و تلاش بیشتر کشاورزان ممکن است.

 

***  توسعه مکانیزاسیون را باید کمک به مدرن‌سازی و فاصله گرفتن از کشاورزی معیشتی و سنتی دانست

 

رییس سازمان جهاد کشاورزی قزوین اظهار کرد:

توسعه مکانیزاسیون را باید کمک به مدرن‌سازی و فاصله گرفتن از کشاورزی معیشتی و سنتی دانست.

فاطمه خمسه با بیان اینکه امروزه با کشاورزی سنتی و معیشتی نمی‌توانیم به اهداف خود در تامین امنیت غذایی کشور دست یابیم،افزود:

تقویت مکانیزاسیون یکی از ضرورت‌های فاصله گرفتن از کشاورزی سنتی و تجاری سازی این بخش و به‌صرف کردن آن است.

وی، تقویت مکانیزاسیون را یکی از اهداف مهم وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد و گفت: در همین راستا هم‌اکنون تسهیلات مکانیزاسیون به بهره برداران ارایه می‌شود.

 

*** با مکانیزاسیون هزینه‌های فعالیت در حوزه کشاورزی کاهش می‌یابد

 

وی با بیان اینکه با مکانیزاسیون هزینه‌های فعالیت در حوزه کشاورزی کاهش می‌یابد و در مقابل، بهره‌وری افزایش پیدا می کند،اظهار داشت: تقویت مکانیزاسیون بدون شک با ارتقای کمی و کیفی در بخش تولید به درآمدزایی بیشتر کشاورزان کمک می‌کند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی قزوین با بیان اینکه در بخش مکانیزاسیون باید به سطح و افقی دست پیدا کنیم که کشورهای توسعه‌یافته در آن قرار دارند، گفت:

توسعه مکانیزاسیون در اراضی کشاورزی علاوه بر تاثیرگذاری مثبت بر روی کیفیت و کمیت محصولات، موجب بهبود وضعیت آب و خاک شده و به عنوان مثال میزان مصرف آب را نیز کاهش می‌دهد که این موضوع از اهمیت بالایی برای تداوم فعالیت در این بخش برخوردار است.

خمسه با اشاره به ضرورت آشناسازی کشاورزان با مزیت‌های توسعه مکانیزاسیون،گفت:

تلاش داریم تا با فعالیت‌های ترویجی و از طریق آگاهی‌بخشی به کشاورزان آنان را به گسترش ضریب مکانیزاسیون در اراضی خود ترغیب کنیم.

وی افزود:

امسال با توجه به سرمازدگی بی سابقه در باغ‌های قزوین، بخش قابل توجهی از توسعه مکانیزاسیون کشاورزی استان را به تجهیز حوزه باغبانی به دستگاه‌ها و وسایل کاهنده سرما و کنترل دما اختصاص داده‌ایم و کشاورزان می‌توانند با استفاده از تسهیلات بخش مکانیزاسیون ادوات مورد نظر را در این خصوص تهیه و مورد استفاده قرار دهند.

 

***  نوسازی ادوات کشاورزی

 

رییس سازمان جهاد کشاورزی قزوین در ادامه از تخصیص ۴۵۰ میلیارد ریال اعتبار برای تقویت مکانیزاسیون به کشاورزی استان خبر داد و گفت:

این اعتبارات در قالب تسهیلات بانکی با نرخ ۱۵ درصد به کشاورزان قزوینی اختصاص می‌یابد.

خمسه همچنین اظهار کرد:

البته بخشی از این اعتبارات در قالب تسهیلات اشتغالزایی روستایی تعریف شده است و با نرخ سود ۶ درصد به کشاورزان ارایه خواهد شد که فرصت بسیار خوب و مناسبی برای توسعه مکانیزاسیون در مزارع و باغ ها محسوب می‌شود.

وی اضافه کرد:

نوسازی ادوات کشاورزی را نیز که بخشی از برنامه‌های ما در بخش توسعه مکانیزاسیون است را نیز با جدیت دنبال و پیگیری می‌کنیم.

رییس سازمان جهاد کشاورزی قزوین گفت:

تسهیلات در نظر گرفته شده در اصل می‌تواند درآمد کشاورزان را افزایش دهد چرا که این منابع صرف نوسازی دستگاه‌ها و افزودن ادوات جدید کشاورزی شده و تولید محصولات را به لحاظ کمی و کیفی افزایش می‌دهد.

 

*** هرساله بخش قابل توجهی از محصولات کشاورزی در کشور از جمله استان قزوین دچار تلفات می‌شوند

 

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی قزوین نیز گفت:

تقویت مکانیزاسیون در بخش کشاورزی و ورود دستگاه‌ها و ادوات جدید و مدرن بدون شک در کاهش ضایعات محصولات نقش مهمی ایفا می‌کند.

فرزاد خوش اخلاق گفت:

هرساله بخش قابل توجهی از محصولات کشاورزی در کشور از جمله استان قزوین دچار تلفات می‌شوند که اگر شاهد توسعه ضریب مکانیزاسیون باشیم این تلفات تا حد زیادی کاهش می‌یابند.

وی با بیان اینکه ۷۵ دستگاه کمباین از داخل استان و ۴۸۰ کمباین از سایر استان‌ها همه ساله در برداشت غلات در مزارع قزوین مشارکت دارند،افزود:

در صورتی که میزان ضایعات مربوط به هر کمباین زیر سه درصد باشد، این دستگاه برای برداشت از وضیت مناسبی برخوردار است.

مدیر امور زارعت سازمان جهاد کشاورزی قزوین با بیان اینکه برخی اوقات به میزان مصرف بذر در مزارع تلفات داریم که رقم قابل توجهی است،گفت:

در حال حاضر میانگین تلفات محصولات زراعی در استان ۴٫۷ درصد از کل محصول می باشد که این رقم در کشور ۳٫۲ درصد است.

خوش اخلاق اظهار داشت:

در سال‌های اخیر با تقویت مکانیزاسیون و اعتبارات خوبی که دولت در این بخش در قالب تسهیلات برای کشاورزان فراهم کرده است، شاهد کاهش تلفات و ضایعات محصولات کشاورزی در استان بوده‌ایم.

وی با بیان اینکه اگر میزان تلفات در هر هکتار را به مجموع اراضی جمع بزنیم، عدد و رقم قابل توجهی بدست می‌آید،افزود:

بنابراین نوسازی ادوات کشاورزی مانند کمباین‌ها با کاهش تلفات، در دراز مدت سود و منفعت خوبی برای کشاورزان به همراه خواهد داشت.

 

*** استان قزوین دارای ۴۸۹ هزار هکتار اراضی با قابلیت انجام فعالیت‌های کشاورزی است

 

مدیر مکانیزاسیون سازمان جهاد کشاورزی قزوین نیز  اظهار داشت:

در حال حاضر ضریب مکانیزاسیون کشاورزی در استان ۱٫۳۵ اسب بخار در هر هکتار است که طبق برنامه کشور این رقم باید به ۲٫۱ اسب بخار افزایش یابد.

رفعت‌الله حمزه‌ای افزود:

در حال حاضر تسهیلات خط ۶ توسعه مکانیزاسیون در حال پرداخت است و با تحقق کامل آن شاهد بهبود ضریب نفوذ مکانیزاسیون در کشاورزی قزوین خواهیم بود.

استان قزوین دارای ۴۸۹ هزار هکتار اراضی با قابلیت انجام فعالیت‌های کشاورزی است.

به گزارش خبرگزاری روستا، بخش کشاورزی در استان قزوین همچنین دارای ۸۰ هزار بهره‌بردار است.

 

 

 

انتهای پیام///

منبع
ایرنا
ارسال دیدگاه