کد خبر:84854
پ
نهال‌کاری
وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد:

وضعیت آب‌رسانی و نهال‌کاری خوزستان برای مقابله با ریزگردها

وزیر جهاد کشاورزی و همراهانش در خصوص وضعیت پوشش گیاهی و نهال‌کاری در خوزستان برای مقابله با ریزگردها و همچنین مشکل کم‌آبی در این استان توضیحاتی ارائه دادند.

وزیر جهاد کشاورزی و همراهانش در خصوص وضعیت پوشش گیاهی و نهال‌کاری در خوزستان برای مقابله با ریزگردها و همچنین مشکل کم‌آبی در این استان توضیحاتی ارائه دادند.

 

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و خبری روستا و عشایر ایران، محمود حجتی روز دوشنبه در آیین عملیات اجرایی پروژه انتقال آب بین حوضه‌ای از رودخانه کارون به رودخانه جراحی با تشکر از مردم شادگان به خاطر شکیبایی که در مواجهه با مشکلات بی آبی از خود نشان می دهند، در خصوص وضعیت پوشش گیاهی و نهال‌کاری در خوزستان توضیح داد:

ده‌ها سال تخریب صورت گرفته لذا لازم است چند سال صبر کرد تا آرام آرام بتوانیم پوشش گیاهی را افزایش دهیم و مساله ریزگردها را کاهش دهیم.

 

*** طرح نهال‌کاری که در جنوب شرق اهواز اجرا شده، نتیجه بخش بوده است

 

وی افزود: طی این مدت نمایندگان استانی در مجلس شورای اسلامی، استاندار خوزستان و دیگر مسئولان استان پیگیر مشکلات مردم بودند.

 

وزیر جهاد کشاورزی توضیح داد:

تلاش می کنیم تا ریزگردها با منشا داخلی را هر چه سریعتر حل کنیم و ریزگردهایی که منشا خارجی دارند را از طریق دیپلماتیک و هماهنگی با کشورهای همسایه پیگیری کنیم.

 

*** پروژه انتقال آب از کارون به جراحی امیدواریم هرچه سریعتر به نتیجه برسد

 

وی با اشاره به پروژه انتقال آب از کارون به جراحی تصریح کرد: 

مقدمات این پروژه فراهم شده که امیدواریم هرچه سریعتر به نتیجه برسد تا علاوه بر انتقال آب به کانون ریزگرد، به نخیلات شادگان نیز آب برسانیم.

حجتی بیان کرد: 

امیدواریم خدواوند باران رحمت الهی را برای ما نازل کند تا در کنار همت همه مردم و مسئولان بسیاری از مشکلات حل شود.

 

*** طرح نهال‌کاری در جنوب شرق اهواز نتیجه بخش بوده است

 

وی افزود:

طرح نهال‌کاری که در جنوب شرق اهواز اجرا شده نتیجه بخش بوده است و امیدواریم براساس برنامه‌ریزی مشخص به سمت ساماندهی و افزایش پوشش گیاهی برویم تا آلامی که در این سال‌ها به مردم وارد شده است را کاهش دهیم.

 

ظهر امروز با حضور وزیر جهاد کشاورزی عملیات انتقال آب بین حوضه‌ای روخانه کارون به جراحی اجرایی شد. براساس این پروژه بنا است با اجرای این طرح به ۱۳ هزار هکتار نخیلات شادگان آبرسانی شود.

 

*** اعتبارات عملیات بیابانزدایی

 در جریان بازدید خبرنگاران و مدیران حوزه بیابان ادارات منابع طبیعی استان ها از کانون شماره (۴) در جنوب شرقی اهواز، قائم مقام اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خوزستان با اعلام این مطلب گفت:
سال گذشته در این کانون در سطح ۱۰ هزار و ۵۰۰ هکتار نیز مدیریت چرا و احیای مراتع انجام شد.

مهندس احمد رییس‌زاده درباره اعتبارات عملیات بیابانزدایی اظهار داشت:

در سال گذشته ۸۰ میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی و ۳۵ میلیارد تومان از محل اعتبارات تملک دارایی برای عملیات بیابانزدایی و مقابله با ریزگردها در خوزستان پرداخت شد.

وی تامین نهال را از دغدغه های اجرای طرح در این کانون بحرانی عنوان و تصریح کرد:

برای رفع این دغدغه برای سال جاری، با انجمن صنفی تولیدکنندگان نهال برای تامین ۳.۵ میلیون اصله نهال منعقد کردیم.

*** هفت کانون بحرانی ریزگردها مشخص شده است

 

رییس‌زاده با بیان این که امسال ۱۶۰۰ هکتار قرار داد نهال‌کاری با بسیج داریم، تصریح کرد:

در اردیبهشت امسال ۲۰۵۰ هکتار مالچ پاشی انجام داده‌ایم.

وی مساحت کانون بحرانی شماره (۳) را حدود ۱۲۶۰۰ هکتار عنوان کرد و اذعان داشت:

با توجه به مطالعات موسسه تحقیقات جنگل‌ها، هفت کانون بحرانی ریزگردها مشخص و ۱۲ پروژه مختلف مانند نهال‌کاری، بوته‌کاری، پخش آب و مرطوب سازی پیش‌بینی شده است.

قائم مقام اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خوزستان در عین حال خاطر نشان کرد که سال گذشته در این کانون، جهاد نصر کانال آب به طول ۴۷ کیلومتر به منظور پخش آب و مرطوب‌سازی احداث کرده است.

*** تامین آب  یکی دیگر از مشکلات اجرای طرح‌های مقابله با ریزگردها

 

وی تامین آب را یکی دیگر از مشکلات اجرای طرح‌های مقابله با ریزگردها دانست و اظهار داشت:

اگر آب کافی تامین شود، طرح‌های ما موفق خواهد بود و ما به آب برای زنده‌مانی نهال نیاز داریم.

رییس‌زاده با بیان این که ۸۰ درصد ریزگردها منشا خارجی و ۲۰ درصد منشا داخلی دارند گفت:

مشکلات مردم استان بیشتر به علت ریزگردها با منشا داخلی است.

وی وسعت استان خوزستان را ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار عنوان کرد و گفت:

از این سطح یک میلیون هکتار را جنگل و یک میلیون و ۲۷۰ هزار هکتار را عرصه های بیابانی تشکیل می‌دهد.

رییس زاده افزود: در استان خوزستان دو نوع فرسایش بادی داریم که ۳۵۰ هزار هکتار آن عرصه های شنزاری و حدود ۳۵۰ هزار هکتار کانون‌های ریزگرد هستند.

وی یادآور شد: اداره کل منابع طبیعی استان خوزستان از سال ۱۳۴۰ عملیات مقابله با ریزگردها را آغاز کرده و ۱۵۷ هزار هکتار از مساحت بیابانی را تثبیت کرده ایم.

*** متوسط عملکرد مالچ پاشی در استان خوزستان ۲۵۰۰ هکتار و متوسط کشوری ۴۵۰۰ هکتار است

 

 مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خوزستان روز یکشنبه ۲۷ خرداد ماه در همایش روز جهانی مقابله با بیابان زایی متوسط عملکرد مالچ پاشی در استان خوزستان را ۲۵۰۰ هکتار و متوسط کشوری را ۴۵۰۰ هکتار عنوان کرد.

مهندس احمد مطیعی گفت: از ۲۳ اسفند سال ۹۵ که دچار بحران گردو غبار در استان خوزستان شدیم تاکنون حدود ۳۷ هزار هکتار از عرصه‌های ریزگردها و شنزارها متوسط منابع طبیعی مدیریت و تثبیت شده است.

وی موفقیت‌ها و دستاوردها در حوزه مقابله با ریزگردها و بیابان‌زدایی را حاصل تلاش‌های مدیران سازمان جنگل‌ها و استان‌ها و وحدت ملی دانست.

مطیعی به طرح مطالعاتی موسسه تحقیقات جنگل‌ها در سطح ۸۲ هزار هکتار اشاره کرد و اظهار داشت:

موسسه تحقیقات جنگل‌ها با این طرح و تعیین هفت کانون بحرانی ریزگردها به ما الگوی کار برای مقابله با ریزگردها ارایه کرد.

 

*** در سال ۹۶ نیز بیش از ۱۴ هزار هکتار نهال‌کاری انجام شده است

 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خوزستان ادامه داد:

در بحث مهار ریزگردها ما در سال ۹۵ ظرف ۴۵ روز ۵ هزار هکتار در کانون بحرانی و در سال ۹۶ نیز بیش از ۱۴ هزار هکتار نهال‌کاری انجام دادیم.

وی تصریح کرد: در سال ۹۶ نیز ۱۵ هزار هکتار مالچ پاشی برای مهار ریزگردها در استان خوزستان انجام شد که یک رکورد محسوب می‌شود.

در این همایش استاندار خوزستان نیز از اختصاص ۱۰۰ میلیون دلار برای مهار گرد و غبار به این استان در سال ۹۷ خبر داد و آن را نشانه جدیت و حمایت دولت و مجلس دانست.

 

*** در سال ۹۶ با اهتمام ویژه دولت ۱۰۰ میلیون دلار برای مهار گرد و غبار اختصاص یافت

 

دکتر غلامرضا شریعتی گفت: در سال ۹۶ با اهتمام ویژه دولت ۱۰۰ میلیون دلار برای مهار گرد و غبار اختصاص یافت که ۷۰ درصد آن برای خوزستان پیش‌بینی شد.

وی تصریح کرد: در بهمن ماه سال ۹۵ با شروع بحران ریزگردها در استان خوزستان، ۳۰ میلیون دلار اختصاص یافت که ظرف ۴۵ روز حدود ۵ هزار هکتار نهال‌کاری در کانون های بحرانی صورت گرفت.

***  ترمیم آسیب‌هایی که به سلامت مردم و اقتصاد استان از طریق ریزگردها وارد شده است

 

شریعتی ابراز امیدواری کرد با برنامه ریزی های انجام شده و تلاش دست اندرکاران و مطالعات موسسه تحقیقات جنگل ها، کانون‌های گرد و غبار در استان خوزستان مهار و آسیب‌هایی که به سلامت مردم و اقتصاد استان وارد شده، ترمیم می‌شود.

وی ادامه داد: هجوم ریزگردها آسیب‌های زیادی به آب، برق، خدمات شهری و سایر زیرساخت‌های اقتصادی خوزستان وارد کرده است و ما باید با صبوری و به تدریج این مسایل را پیگیری و ریزگردها را مهار کنیم.

*** سه طرح ملی برای کنترل بیابانزایی

 

در این همایش رییس موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع نیز از آغاز سه طرح ملی برای کنترل بیابانزایی در کشور خبر داد و گفت:

این طرح‌ها در حوزه اکولوژی تالاب‌ها، شناسایی تمام کانون‌های ریزگردها در کشور و پایش عرصه های طبیعی کشور است.

دکتر عادل جلیلی افزود:

اجرای این طرح‌ها، تاکید بر مدیریت جدی سرزمین است و ما باید به طور عمده بر تغییر مدیریتی و راهبردهای مدیریتی سرزمین مان تمرکز کنیم.

*** ایجاد تغییر اساسی در رویکرد توسعه

 

وی اذعان داشت: با توجه به تغییرات اقلیمی و این که ایران در کمربند خشک دنیا قرار دارد باید در رویکرد توسعه مان تغییر اساسی ایجاد کنیم و عدم وابستگی به زمین و آب داشته باشیم.

جلیلی در عین حال بر پذیرش رویکرد حفاظت نیز تاکید و تصریح کرد:

این رویکرد در هر یک از بخش های صنعت، کشاورزی و عرصه‌های منابع طبیعی یک مفهومی دارد به طوری که اکوسیستم بیابانی کشور که شامل ۹۰ میلیون هکتار می شود نشان می‌دهد که مدیریت‌مان در عرصه‌های منابع طبیعی باید تغییر کند.

*** استفاده از روش‌های مختلف متناسب با شرایط هر منطقه

 

جلیلی همچنین بر استفاده از گونه‌های گیاهی و روش‌های متناسب با شرایط مختلف در هر منطقه تاکید کرد و گفت:

ما در مدیریت عرصه‌های طبیعی روش‌های مختلفی همچون احیا، توسعه جنگل‌ها، تثبیت تپه‌های شنی و زراعت چوب را داریم که استفاده از هر کدام باید متناسب با شرایط هر منطقه انجام شود.

 رییس موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع در پایان اظهار داشت: استفاده از گونه کهور در استان خوزستان با توجه به شرایط اقلیمی و خشکی آن ضروری است.

به گزارش خبرگزاری روستا، کهور در خوزستان رفتار تهاجمی ندارد و یکی از نعمت هایی است که باید مورد استفاده قرار گیرد.

 

انتهای پیام///

منبع
روستا
ارسال دیدگاه