کد خبر:84011
پ
روستای دامسک
استاد باستان شناسی دانشگاه شوش:

کشف بقایای شهر تاریخی روستای دامسک تربت حیدریه

استاد باستان شناسی دانشگاه شوش از کشف بقایای شهر تاریخی روستای دامسک تربت حیدریه خبر داد. 

استاد باستان شناسی دانشگاه شوش از کشف بقایای شهر تاریخی روستای دامسک تربت حیدریه خبر داد. 

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و خبری روستا و عشایر ایران، عزیزالله‌پور که به دعوت دانشگاه تربت‌حیدریه و برای انجام کاوش‌های باستان‌شناسی بقایای شهر تاریخی روستای دامسک به تربت‌حیدریه آمده است، روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران در خصوص خبر کشف بقایای شهر تاریخی روستای دامسک تربت حیدریه اظهار کرد:

علت دعوت از من به دلیل تخصص باستان‌شناسی دوران ایلام است که البته بررسی عهد ساسانیان و هخامنشیان را نیز مورد مطالعه و بررسی قرار می‌دهم.

*** خمره‌های سفالی کشف شده روستای دامسک

وی ضمن بیان اینکه نوع معماری هر نقطه ایران دارای سبک و سیاق خاص خود است، گفت:

شکل و فرم خمره‌های سفالی کشف شده در این شهر تاریخی گویای قدمت چند هزار ساله است.

این استاد دانشگاه همچنین اظهار داشت: در بدو ورود به تربت‌حیدریه برای دانشجویانی که در کار حفاری همکاری دارند، یک دوره آموزش تخصصی نیز برگزار کرده‌ایم.

*** اعلام خبر اولیه کشف بقایای شهر تاریخی واقع در روستای دامسک

بهمن پارسال دهیار روستای دامسک خبر اولیه بقایای شهر تاریخی در یک زمین زراعی واقع در روستای دامسک را، به اداره میراث فرهنگی صنایع‌دستی و گردشگری تربت حیدریه اعلام کرد.

کار بررسی و کاوش بعد از اخذ مجوزهای لازم از خرداد ماه جاری با مشارکت اداره میراث فرهنگی و گروه باستان شناسی دانشگاه تربت حیدریه آغاز شده و طبق اعلام اولیه کارشناسان، قدمت این شهر تاریخی احتمالا به دوران ساسانیان باز می گردد.

تاکنون از بقایای بجای مانده یک شهر تاریخی در روستای دامسک از توابع بخش مرکزی تربت حیدریه، ۱۲خمره سفالی کشف شده است.

از دیرباز و در فرهنگ ایرانیان عهد باستان از خمره برای نگهداری آذوقه و مایعات استفاده می‌شده است.

*** خمره‌ها مربوط به دوران ساسانیان است

پیشتر نیز مدیر گروه باستان‌شناسی دانشگاه تربت‌حیدریه گفته بود، حدس اولیه ما بر اساس فرم لبه، طرح داخلی و جنس خمره‌ها حاکی از آن است که مربوط به دوران ساسانیان بوده و مشابه آن در منطقه مرو نیز پیدا شده است.

مهدی فلاح همچنین اظهار داشته بود، در عین حال تا زمان بیرون کشیدن خمره‌ها از دل خاک، انتقال آن‌ها به آزمایشگاه و انجام کارهای مطالعاتی و بررسی‌های علمی، نمی‌توان به طور قطع نظری ارایه کرد.

تاکنون از مجموع ۲۰۰ اثر تاریخی و گردشگری شناسایی شده در منطقه تربت حیدریه، ۴۷ بنا و محوطه تاریخی و ۲ اثر معنوی و ناملموس در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

به گزارش خبرگزاری روستا، مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربت حیدریه در فاصله ۱۵۰ کیلومتری جنوب غربی مشهد واقع است.

انتهای پیام///

منبع
ایرنا
ارسال دیدگاه