کد خبر:64427
پ
۶۵۸۸۷۲
یک کارشناس کشاورزی:

فلسفه ایجاد آب بندان‌ها در روستاهای مازندران

کارشناس کشاورزی: فلسفه ایجاد آب بندان‌ها در روستاهای مازندران ذخیره آب در فصول پربارش است تا در زمان کم بارش کشاورزان بتوانند از آن استفاده کنند.

کارشناس کشاورزی در خصوص ایجاد آب بندان‌ها در روستاهای مازندران اعلام کرد: فلسفه ایجاد آب بندان‌ها در روستاهای مازندران ذخیره آب در فصول پربارش است تا در زمان کم بارش کشاورزان بتوانند از آن استفاده کنند.

 

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و خبری روستا و عشایر ایران، یک کارشناس کشاورزی گفت: جای خالی گردشگری در روستاهای مازندران با استفاده از آب بندان‌ها پررنگ است. وی با بیان این که آب بندان‌ها می‌تواند کارکردهای متفاوتی مانند پرورش ماهی، آبزی پروری و گردشگری داشته باشد، تصریح کرد: با توجه به فراوانی آب بندان‌ها در مازندران، در حوزه ذخیره آب و آبرسانی می‌تواند بسیار مهم و تاثیرگذار باشد. این کارشناس کشاورزی با اشاره به این که از آب بندان‌ها در حوزه‌های ورزش‌های آبی نیز می‌توان استفاده کرد، گفت: در حال حاضر بسیاری از آب بندان‌های مازندران نیاز به لایروبی دارند اما هزینه این لایروبی‌ها در مقایسه با سدسازی بسیار ناچیز است.

 

*** بسیاری از آب بندان‌های روستاهای مازندران ظرفیت آبزی‌پروری دارد

 

رزاقی گفت: با هزینه یک سد می‌توان تمامی آب بندان‌ها را لایروی کرد و نتیجه مطلوب گرفت به‌طوری که به اندازه دو سد بزرگ کاربرد داشته باشد. وی خاطرنشان کرد: بسیاری از آب بندان‌ها که می‌تواند در زمینه آبزی‌پروری ظرفیت مورد توجه قرار بگیرد بلااستفاده مانده است. رزاقی با اشاره به این که در حوزه گردشگری نیز از آب بندان‌ها استفاده‌ای نشده است، تصریح کرد: جای خالی گردشگری در روستاها با استفاده از آب بندان‌ها پررنگ است.

 

این کارشناس کشاورزی با تاکید بر این که گردشگری روستایی را می‌توان بر پایه آب بندان‌ها استوار کرد، گفت: در بسیاری از روستاها آب بندان‌ها هیئت امنایی اداره می‌شود و شوراها درآمد حاصل از آن را برای مسائل عمران و آبادانی منطقه خود استفاده می‌کند.

 

به گزارش خبرگزاری روستا، رزاقی در پایان خاطر نشان کرد: میان آبزی‌پروری و حوزه گردشگری هیچ منافاتی وجود ندارد و حتی مکمل یکدیگر نیز محسوب می‌شوند.

 

انتهای پیام///

منبع
خبرگزاری روستا
ارسال دیدگاه