کد خبر:64071
پ
۸۵۶۹۷

سوغات شهر یزد، شهر «عروس کویر»

سوغات یزد شامل دو دسته‌ی مواد خوراکی و شیرینی‌ها و صنایع دستی است. شیرینی‌های یزد بسیار معروف و لذیذ هستند.

سوغات یزد شامل دو دسته‌ی مواد خوراکی و شیرینی‌ها و صنایع دستی است. شیرینی‌های یزد بسیار معروف و لذیذ هستند.

 

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و خبری روستا و عشایر ایران، استان یزد و به‌ویژه شهر یزد مرکز این استان به داشتن سوغات و شیرینی‌های متعدد مشهور است. حلوا ارده غذایی بسیار مقوی است که بیشتر در وعده‌ی صبحانه مورد استفاده قرار می‌گیرد. مواد اصلی تشکیل‌دهنده‌ی حلوا ارده عبارت‌اند از کنجد، ارده، شکر، گلوکزمایع، شیرین‌کننده‌های مجاز خوراکی، اسید سیتریک، پودر سفیده‌ی تخم‌مرغ و آب چوبک، ارده، کنجد بدون پوست، بوداده و آسیاب‌شده‌ای است که روغن‌گیری نشده باشد. 

 

*** سوغات و شیرینی‌های اصیل شهر یزد

 

کیک یزدی یکی از سوغات و شیرینی‌های اصیل یزدی است که در این استان معمولا برای پذیرایی در مراسم مذهبی از آن استفاده می‌شود. مواد لازم برای تهیه‌ی این کیک لذیذ تخم‌مرغ، شکر، روغن جامد یا کره، آرد سفید، نمک میوه، جوش شیرین، بیکینگ پودر، ماست یا شیر، هل و در صورت دلخواه مقداری کشمش و خلال پسته است. 

 

یکی از معروف‌ترین و لذیذترین شیرینی‌های سنتی یزد، قطاب است. قطاب یزدی از دو بخش تشکیل شده یکی لایه‌ی خارجی و دیگری مغز داخلی. لایه‌ی خارجی این شیرینی نوعی نان شیرین سرخ شده در روغن است که خمیر آن از ترکیب آرد گندم، شیر یا ماست و زرده‌ی تخم‌مرغ تهیه شده و در روغن سرخ می‌شود و در نهایت در پودر قند غلطانده می‌شود. مغز داخلی این شیرینی ترکیبی از پودر بادام، پودر قند و هل است.

 

باقلوا یکی از شیرینی‌های پرطرفداری است که به اشکال گوناگون در کشورهای مختلف از جمله ایران، ترکیه، کشورهای آسیای میانه و قفقاز، برخی کشورهای عربی، یونان، قبرس و برخی مناطق روسیه تهیه می‌شود. مراکز عمده‌ی تولید این شیرینی در ایران شهرهای قزوین، تبریز و یزد هستند. نقل، شیرینی حاج بادومی یا حاجی بادام، نان برنجی، نان پنجره‌ای، سوهان‌ و انواع لوز از دیگر فراورده‌های خوراکی این استان می‌باشد.

 

*** اشتغال‌زایی شیرینی‌پزی یزد 

 

حاج محمد حسین متوسلیان، از کارآفرینان با تجربه و استخوان خرد کرده‌های عرصه شیرینی‌پزی یزد است. او پسرعموی سردار حاج احمد متوسلیان است که برخی از منابع از اسیرشدن این سردار اسلام خبر داده‌اند. این کارآفرین درباره اشتغال‌زایی در عرصه شیرینی‌پزی می‌گوید: اجداد ما از ۳۵۰ سال پیش در حرفه شیرینی‌پزی مشغول به فعالیت بودند تا اینکه وقتی من ۵ سالم بود در کارگاه شیرینی‌پزی پدرم با این حرفه آشنا شدم و به این شغل علاقمند شدم. هم درس می‌خواندم و هم به پدرم کمک می‌کردم. 

 

به گزارش خبرگزاری روستا، حاج محمد حسین متوسلیان در پایان تصریح کرد: سعی کردم برای افراد ضعیف و مستمند اشتغال‌زایی کنم. در این سال‌ها برای جوانان و خانم‌های بد‌سرپرست و بی‌سرپرست به لطف خدا اشتغال‌زایی کردم و در حال حاضر در فروشگاه و کارخانه شیرینی‌پزی توانستیم برای ۸۰ نفر اشتغال‌زایی داشته باشیم. پسرهایم هم به این شغل روی آوردند و شیرینی‌پز شدند.

 

انتهای پیام///

منبع
خبرگزاری روستا
ارسال دیدگاه