کد خبر:90981
پ
۱۱
خبرگزاری روستا از نشست مدیران کل روستایی و شوراهای اسلامی استانداری‌های سراسر کشور گزارش می‌دهد

چند کلام حرف حساب از زبان معاون توسعه روستایی ریاست جمهوری

معاون توسعه روستایی ریاست جمهوری در نشست امروز خود با مدیران کل امور روستایی استانداری‌ها، در مورد مسائل مرتبط با توسعه و اشتغال در روستاها، توضیحات قابل توجهی را ارائه داد.

معاون توسعه روستایی ریاست جمهوری در نشست امروز خود با مدیران کل امور روستایی استانداری‌ها، در مورد مسائل مرتبط با توسعه و اشتغال در روستاها، توضیحات قابل توجهی را ارائه داد.

 

*** سخنرانی معاون توسعه روستایی ریاست جمهوری

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری روستا از محل نشست مدیران کل امور روستایی استانداری‌های سراسر کشور، سید ابوالفضل رضوی در ابتدای سخنان خود، پس از تقدیر از مسئولین برگزاری نشست مذکور از جمله فرماندار و مدیرکل روستایی استان تهران، با بیان اینکه نظام برنامه‌ریزی کشور دچار ایرادات مهمی است، اظهارداشت:

نظام برنامه‌ریزی ما بایستی از گذشته درس می‌گرفت و بجای هزینه‌کرد‌های سنگین و زیاد در کلان‌شهرها، به توسعه روستاها توجه بیشتری می‌کرد.

 

*** ضرورت تحول در نظام برنامه‌ریزی کشور

 

وی با تاکید بر ضرورت تحول در نظام برنامه‌ریزی کشور، نکته شروع توسعه، را از روستاها دانست و افزود:

در گذشته روستاهای ما بیشتر به عنوان تولیدگاه شناخته می‌شدند تا مصرف‌گاه اما متاسفانه در حال حاضر کاملا متفاوت شده است و همین موضوع عامل اصلی مهاجرت روستاییان ما به شهرها و به دنبال آن مشکلاتی است که همه شما از آن مطلع هستید.

 

*** مشکلات روستاهای امروز همان مشکلات روستاها در چند دهه گذشته است

 

معاون توسعه روستایی در ادام، تصریح کرد:

متاسفانه در حال حاضر مشکلات روستاهای ما همان مشکلاتی است که در چند دهه گذشته مطرح می‌شده است و اگر به اظهارات و مسائلی که در آن دوران مطرح شده، رجوع شود، اینگونه برداشت می‌شود که در خصوص مسائل امروز صحبت شده است و این موضوع حاکی از این است که ما تا به امروز در حوزه روستایی، هیچ برنامه مشخص و منسجمی نداشته‌ایم و این واقعیت، نیاز به یک تحول جدی در نظام برنامه‌ریزی کشور را به روشنی مشخص می‌کند.

 

*** اقداماتی که باید در روستاها انجام می‌شده است

 

رضوی در ادامه برای اثبات اینکه مسئولان در چند دهه گذشته در حوزه روستایی، مسیر را اشتباه رفته‌اند، اظهار داشت:

ما در حوزه روستایی اشتباهات فاحشی داشتیم و در واقع خود ما مسئولین، عامل اصلی مهاجرت روستاییان به شهرها بوده‌ایم زیرا بسیاری از اقداماتی که باید در روستاها انجام میدادیم، در شهرها و کلان شهرها انجام داده‌ایم.

به عنوان مثال، با وجود اینکه ۹۰ درصد از گندم کشور را روستاها تولید می‌کنند، اما یک کارخانه آرد در روستاهای ما وجود ندارد و یا  با وجود اینکه بیشتر میوه‌های درختی در روستاها تولید می‌شود، اما کارخانه فرآوری میوه‌ در هیچکدام از روستاهای ما وجود ندارد.

ما در واقع با ، سیاستگذاری، برنامه‌ریزی و عملکرد اشتباه خود روستائیان را ترغیب و حتی مجبور کردیم به شهرها مهاجرت کنند.

 

*** روستاییان به همان امکاناتی نیاز دارند که شهرنشینان نیاز دارند

 

معاون توسعه روستایی در ادامه علاوه بر مسائل مهم اقتصادی و اشتغال در روستاها به مسائل مهم آموزش، ورزش و در کل رفاه روستائیان نیز اشاره داشت و با انتقاد از وضعیت حال حاضر، گفت:

در روستاهای کشور واقعا عدالت آموزشی صفر است و اصلا عدالت آموزشی وجود ندارد و کیفیت آموزش نیز در روستاها در حداقل ممکن است.

چرا در روستاهای ما نباید دانشگاه تاسیس شود؟ چرا نباید برای هر چند دهستان یک مرکز آموزشی کامل و قوی دایر شود؟

رضوی در ادامه با تاکید بر اهمیت بالای موضوع آموزش روستاییان، از دستگاه‌های اجرایی خواست تا درزمینه ارائه آموزش‌های فنی و مهارتی به روستاییان، اهتمام بیشتری داشته باشند.

رضوی در ادامه با اشاره به اینکه، وضعیت امکانات ورزشی در روستاها نامناسب است و باید مجتمع‌های ورزشی در روستاها تاسیس شود، اظهار داشت:

در حوزه ورزش، چرا نباید حتی یک استخر در روستاهای ما وجود داشته باشد؟ چرا بانوان روستایی حتی یک بار در عمرشان نتوانند شنا کردن را تجربه کنند؟ آیا امکانات ورزش در روستاها صرفا یک سالن یا سوله باید باشد؟ آیا واقعا ما برای رفاه روستائیان کاری انجام دادیم و امکاناتی را برای آنها فراهم کردیم که توقع داشته باشیم به شهرها مهاجرت نکنند؟

 

*** عملکرد بنیاد مسکن در روستاها

 

معاون توسعه روستایی ریاست جمهوری در ادامه به نقش بنیاد مسکن در روستاها نیز اشاره و اظهار داشت:

در حال حاضر سیاست‌ها، قوانین و بروکراسی اداری ما در روستاها چنان سنگین است که در برخی موارد حتی یک روستایی برای دریافت سند ملک خود بیش از ۵ سال در نوبت می‌ماند و حتی این روند از شهرها نیز طولانی‌تر است و آنوقت ما با این شرایط چطور توقع داریم که روستایی عزیز ما در روستای خود بماند؟ آیا واقعا اقدامی برای تسهیل شرایط و ماندن او در روستاها انجام داده‌ایم؟

رضوی در ادامه با انتقاد از عملکرد بنیاد مسکن، تاکید کرد:

بنیاد مسکن در روستاها باید همان نقشی را داشته باشد که اداره کل‌های راه و شهرسازی در شهر‌ها دارند.

 

 *** انتقاد از عملکرد سازمان جنگل‌ها و مراتع

 

رضوی در ادامه با انتقاد از سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور که خود را مدعی روستاییان می‌داند، اظهار داشت:

در چند دهه اخیر هیچ روستایی را پیدا نمی کنید که مساحت آن افزایش پیدا کرده باشد، درواقع مساحت روستاهای کشور ما کوچکتر شده است، در حالی که روز به روز مساحت شهرهای ما بزرگتر می‌شود و حتی مساحت شهرهای ما در برخی مواقع حتی دو تا سه برابر شده است.

سازمان جنگل‌ها و مراتع در واقع به جای حمایت از روستاییان، دائما در حال تصاحب دیم‌زارهای روستاییان است. سازمان جنگل‌ها و مراتع، زمین‌های روستاییانی را که یک سال کشت نکرده‌اند، شبانه تابلو نصب کرده و تصرف می‌کنند.

 

*** دستگاه‌های اجرایی زمین‌خوار زمین‌های روستاییان شده‌اند

 

وی در ادامه با انتقاد شدید از عملکرد دستگاه‌های اجرایی در موضوع زمین‌خواری اظهار داشت:

متاسفانه، امروزه دستگاه‌های اجرایی، زمین‌خوار زمین‌های روستاییان شده‌اند.

 

*** ۷۰ درصد زمین‌های کشاورزی روستایی فاقد سند مالکیت

 

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری با اشاره به اینکه  ۲۵ الی ۳۰ درصد منازل و ۷۰ درصد زمین‌های کشاورزی روستایی فاقد سند مالکیت هستند، برلزوم سند دار کردن زمین‌های روستایی تاکید کرد.

رضوی با  انتقاد شدید از عملکرد بانک‌ها در پرداخت تسهیلات اشتغالزایی اظهار داشت:

طبق مصوبه مجلس، بانک‌ها موظف هستند تا اسناد ملکی، مسکونی، کشاورزی و دامداری روستاییان را به عنوان وثیقه بانکی بپذیرند و استنکاف بانک‌ها از این موضوع به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست و لازم است تا مدیران امور روستایی با همکاری استاندا‌رها موضوع را با جدیت تمام پیگیری کنند.

وی در ادامه با بیان اینکه مسئولین باید هرچه سریعتر نسبت به صدور سند برای املاک روستایی اقدام کنند، اظهار داشت:

در صورت اینکه روستاییان بتوانند برای املاک خود سند بگیرند، زمان دریافت تسهیلات مشکلی برای ارائه وثیقه نخواهند داشت و بسیاری از مشکلات آنها حل خواهد شد.

 

*** انحراف بیش از ۱۰ درصد از منابع قابل قبول نیست

 

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه انحراف بیش از ده درصد در منابع روستایی به هیچ عنوان قابل قبول نیست، اظهار داشت:

بنده صراحتا به مدیران کل روستایی استان‌های سراسر کشور عرض می‌کنم که انحراف بیش از ده درصد در منابع روستایی قابل قبول نیست، مگر اینکه شما با دلیل موجه بگویید دستورالعمل‌های صادره در این خصوص مشکل داشته است. در غیر اینصورت اگر چنین اتفاقی رخ دهد مدیران کل روستایی باید پاسخگو باشند.

 

*** مدیران کل روستایی، مشکلات را از استانداران پیگیری کنند

 

رضوی در ادامه خطاب به مدیران کل روستایی، اظهار داشت:

اگر هرکدام از شما، نسبت به دستورالعمل‌های صادره انتقاد یا مشکلی دارید، باید موارد مورد نظر را به اطلاع استانداران برسانید و از آنها بخواهید که از مقامات ارشد کشور پیگیری و مطالبه کنند.

 

*** بانک‌ها موظف به پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی

 

رضوی با اشاره به پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی، از اعطای ۱۲ هزار میلیارد اعتبارات اشتغال روستایی به استان‌ها خبر داد و افزود:

استان‌ سیستان و بلوچستان در بین استان‌ها بیشترین مبلغ اعتبار را جذب کرده است و استان قم کم‌ترین رقم جذب اعتبارات را به خود تخصیص داده است.

وی در ادامه تصریح کرد:

بانک‌ها منابع و پول لازم را از دولت دریافت کردند و با در اختیار داشتن این منابع باید طبق قانون نهایت همکاری را با طرح‌های روستایی داشته باشند و بنده از مدیران کل روستایی می‌خواهم که اگر بانکی همکاری لازم را طبق قانونی که مجلس مشخص کرده، ندارد، از آن به صورت مکتوب علت و عدم پرداخت را دریافت و به بنده ارائه دهید تا ما پیگیری لازم را انجام دهیم.

 

*** برنامه تولید ملی و اشتغال پایدار

 

معاون توسعه روستایی ریاست جمهوری در ادامه با اشاره به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، اظهار داشت:

برنامه تولید ملی و اشتغال پایدار از سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است که صددرصد باید اجرا شود و هیچ بهانه‌ای در این خصوص قابل پذیرش نیست.

رضوی با انتقاد ازعملکرد برخی مدیران استانی در این خصوص بر ضرورت وجود یک سازمان فرابخشی برای حل ساختار اداری و سازمانی برای روستاییان، تاکید کرد.

 

*** حمایت از نمایشگاه توانمندی و استارت‌ آپ‌ها

 

رضوی از توجه ویژه دولت به بزرگداشت روز ملی روستا، برگزاری نمایشگاه‌های توانمندی‌های روستاییان وعشایر و رویدادهای استارت آپی روستایی خبر داد و آن‌ها را از برنامه‌های معاونت توسعه روستایی دانست و اظهار داشت:

روز ملی روستا و عشایر باید گرامی داشته شود و قوی‌تر از سال‌های گذشته برگزار شود. نمایشگاه توانمندی‌های روستاییان وعشایر نیز باید برگزار شود اما مثل سال گذشته نخواهد بود. در این دوره مثل سال‌های گذشته که حمایتی و عمومی بود نخواهد بود، بلکه انتخابی خواهد بود و روستائیان کارآفرین ویژه انتخاب و در این رویداد ملی حضور خواهند داشت.

وی در ادامه با اشاره به رویداد استارت آپ روستایی که از امروز در قزوین آغاز به کار می‌کند نیز، بیان داشت:

استارت آپ‌ها را جدی بگیرید زیرا آنها ۷ واسطه بین تولیید کننده و خریدار را تا دو واسطه کاهش ‌می‌دهند و این روند باعث ‌می‌شود، از یک طرف، کالای تولید شده با قیمت ارزانتر به دست خریدار برسد و از طرف دیگر تولیدکننده روستایی کالای خود را با قیمت بهتر و بالاتری به فروش برساند.

 

*** دهیاران و شوراهای اسلامی روستاها

 

معاون توسعه روستایی در ادامه تاکید کرد:

از همه مسئولان درخواست دارم، دهیاران را محترم بشمارید و همچنین شوراهای اسلامی روستاها را وارد میدان کنید و آنها را بکار بگیرید زیرا آنها از خود روستاییان هستند و به مسائل و مشکلات آنها بیشتر آگاه هستند و به این ترتیب می‌توانید در کمک به روستاییان موفق‌تر عمل کنید.

 

***  ارتباط خود را با خبرگزاری روستا تقویت کنید

 

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری در پایان با تقدیر از اقدامات خبرگزاری روستا، تاکید کرد:

خبرگزاری روستا به عنوان رسانه تخصصی روستا و عشایر کشور، فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز نموده است و فرصت خوبی را برای انتقال اخبار، مسائل و مشکلات روستاییان فراهم کرده است. شما می‌توانید از این فرصت برای ارائه دستاوردهای خود و همچنین توسعه روستاهای خود نهایت استفاده را داشته باشید.

به همین علت بنده در پایان از مدیران کل امور روستایی استانداری‌های سراسر کشور می‌خواهم که ارتباط و تعامل خود را با خبرگزاری روستا تقویت نمایند.

 

 

 

 

انتهای پیام///

منبع
خبرگزاری روستا
ارسال دیدگاه