کد خبر:83850
پ
دام مولد
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم خبر داد:

ورود دام مولد به کشتارگاها ، خطری جدی برای دامپروری قم

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم ورود دام مولد به کشتارگاه را خطری جدی برای دامپروری قم دانست.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم ورود دام مولد به کشتارگاه را خطری جدی برای دامپروری قم دانست.

 

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و خبری روستا و عشایر ایران، حسین‌ علی‌بیگی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران در خصوص وضعیت دامپروری استان قم اظهار کرد:

طی چند سال گذشته از دامداران حمایت مطلوب به عمل نیامده است، علاوه بر این خشکسالی، گران شدن علوفه و افزایش مخارج نگهداری دام در کنار سودآوری پایین آن، باعث شده است تا بسیاری از دامداران نست به حذف دام مولد خود اقدام کنند.

 

*** دام مولد پایه گذار تولید گوشت و لبنیات مورد نیاز مردم طی سال‌های آینده است

 

وی با اشاره به این که دام مولد پایه‌گذار تولید گوشت و لبنیات مورد نیاز مردم طی سال‌های آینده است، گفت:

سیاست‌های اقتصادی باید به سمت حمایت از دامداران پیش برود و یارانه‌های دولتی در اختیار تولیدکنندگان شیر قرار گیرد تا دام‌های مولد به دلیل عدم سودآوری، کشتار نشوند.

وی ادامه داد: زمانی ۱۱ کارخانه تولید شیر و لبنیات در قم فعالیت می‌کرد و روزانه ۱۷۵ تن شیر در این استان توزیع می‌شد، اما اکنون این تعداد به سه کارخانه کاهش پیدا کرده است که این مساله ضرورت حمایت از دامداران را بیش از پیش روشن می‌سازد.

 

***  تعداد واحدهای فعال در زمینه پرورش گاو شیری به عنوان دام مولد

 

بیگی گفت: تعداد واحدهای فعال در زمینه پرورش گاو شیری که دام مولد به حساب می‌آید روز به روز کاهش می‌یابد و گاوهای ماده برای کشتار مورد استفاده قرار می‌گیرند.

وی بیان کرد: با این روند در آینده نزدیک در زمینه تولید گوشت قرمز و لبنیات با مشکل رو به رو خواهیم شد و فعالیتی که سال‌ها برای خودکفایی کشور در این بخش صورت گرفت، بی‌نتیجه می‌ماند.

وی ادامه داد: به طور معمول باید حداکثر ۳۰ درصد کشتار دام، مربوط به دام مولد حذفی آن هم با شرایط خاص باشد اما اکنون این رقم به بیش از ۵۰ درصد رسیده است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت، افزود: باید با خرید تضمینی شیر، تامین علوفه و درنظر گرفتن حاشیه سود مطمئن برای دامدار از کشتار دام مولد جلوگیری و سرمایه گذاری در این بخش را تضمین کرد.

به گزارش خبرگزاری روستا، قم دارای ۲۲ هزار راس گاو شیری است که در دامداری‌های صنعتی پرورش می‌یابند؛ به طور میانگین هر ساله در این استان ۳۲۰ هزار تن محصولات دامی تولید می‌شود.

 

انتهای پیام///

منبع
ایرنا
دیدگاه کاربران ۱ دیدگاه
ارسال دیدگاه